Kako se upoznao par o čijoj ljubavi se priča i nakon njihove smrti

Piše: Redakcija

Prema mišljenju mnogih, Milena Dravić i Dragan Nikolić bili su najljepši glumački par stare Jugoslavije. U vrijeme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvijezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma “Horoskop”, a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, riješili su da otpočnu zajednički život.

Vjenčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma “Kako su se volele dve budale”, prema tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak.

U rijetkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvijek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.
foto: Printscreen Youtube

– Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto presijeći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvježiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi – rekao je jednom prilikom Dragan.

Velika ljubav dočekala je i starost. Na njihovom primjeru može da se uči. Kako je sama Milena jednom prlikom rekla, njihova ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvijek ponosna na ono što su imali. A imali su jednu od onih ljubavnih priča zbog kojih ponovo povjerujete u pravu ljubav, koja može da traje cijeli život, a sve je počelo sasvim slučajno.

foto: Fonet

Dragana Nikolića decenijama javnost ubraja u najveće šmekere na našim prostorima, uprkos njegovim godinama.

Tumačio je preko 20 pozorišnih uloga u Beogradskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212. Pamtimo ga u sljedećim fimovima: “Mlad i zdrav kao ruža”, “Kičma”, “Nacionalna klasa”, “Ko to tamo peva”, “Banović Strahinja”, “Nešto između”, “Balkan ekspres”, “Obećana zemlja”, “Belo odelo”, “Turneja”, “Ni na nebu ni na zemlji”. Jedna od uloga koja ga je proslavila je svakako uloga Prleta iz TV serije “Otpisani”.

Pročitajte još