Stojan Matavulj dobio samo dvije godine uslovno, majka Dolores Lambaše shrvana, tražit će pravdu u Briselu

Piše: Redakcija

U Slavonskom Brodu na izricanju presude Stojanu Matavulju (53),  bila je i majka Dolores Lambaše. Alma Petrović nije zadovoljna presudom.
– Svoja ću dalja prava i dalje tražiti pa ako treba, ići ću do Bruxellesa. U općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku su mi rekli da imam pravo ispitati optuženika, no to mi ovdje nisu dozvolili – požalila se Alma Petrović, Doloresina majka. Matavulj je iskoristio zakonsko pravo da ne odgovara na njena pitanja i pitanja njenog advokata.

Dodala je da će zadovoljštinu potražiti u posebnom parničnom postupku. Zbog lošeg psihičkog, fizičkog i emocionalnog stanja na izricanju presude nije bio Đino Lambaša, Doloresin otac.

Zbog nesreće u oktobru 2013. godine, u kojoj je Dolores tragično preminula, Stojan je osuđen na dvije godine uslovne kazne, a ako unutar te dvije godine ponovi isto ili slično djelo, morat će u zatvor na 9 mjeseci, piše 24 sata.hr.

Podsjećamo, Dolores je 2013. godine preminula od povreda koje je zadobila u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb – Lipovac blizu čvora Sredanci. Tog dana sudarili su se terenac i lični automobil koji su se kretali u smjeru u Zagreba.

Nakon nesreće u kojoj su povrijeđeni glumac Stojan Matavulj, s kojim je bila u vozilu, i koji je vozio automobil, te vozač drugog automobila, Lambaša je hitno prebačena u bolnicu dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu, gdje je hitno operirana, ali povrede su bile preteške. Lambaša je navodno u trenutku nesreće bila vezana, ali u ležećem položaju te je tokom sudara, slijetanja s ceste i prevrtanja vozila izletjela iz njega kroz zadnje staklo.
Automobil varaždinskih registracijskih oznaka vozio je glumac Stojan Matavulj (52), koji u nesreći lakše povrijeđen.

Pročitajte još