Armija Turkinja i Turaka aplaudirala Mahiri i Esedu

Piše: Redakcija

Nakon što su dobri ljudi poklonili porodici Ahmiš iz Vogošće put u Istanbul, majka i supruga Mahira, heroina koja svakodnevno puna duha i sa širokim osmijehom na društvenim mrežama s javnošću dijeli svoju životnu borbu, nije zaboravila prijatelje i brojne pratitelje izvještavati i o divnom putovanju. I riječju i slikom ona dočarava sreću zbog ukazane prilike da sa nepokretnim suprugom Esedom, te kćerkom i sinom obiđu, prema mnogima, najljepši grad na svijetu.

-Sjedimo u restoranu, večeramo.Ja Eseda hranim, držim mu glavu i bodrim ga da guta i tako, ono naš svaki stanardan dan… Standarno Esed ne može dobro da guta ,pa nešta mi improvizujemo. Helem,dok smo se tako malo smijali,malo “borili”sa hranom, nismo znali da nas armija Turaka i Turkinja sa strane posmatra. Saznadosmo kad smo na kraju završili, jer je uslijedio toliki aplauz da smo se postidili. ”Ej vallah,ej vallah”; “MasaAllah”; “Allahu ekber”!, bili su neki od uzvika! Jedan od njih priđe i veli, onako napola bosanski tuc- muc: “Vi ste sigurno iz Bosne!” Treba Bosna da se Vama ponosi jer mi se ponosimo! E onda smo počeli cmizdriti. Eto svijete, poslali ste nas sa “obrazom” u goste – opisala je Mahira Ahmiš sinoćnji istanbulski doživljaj.

Sjedimo u restoranu,večeramo.Ja Eseda hranim,držim mu glavu i bodrim ga da guta i tako,ono naš svaki stanardan…

Gepostet von Esed Mahira Ahmiš am Montag, 24. August 2020

 

O ljepotama grada na Bosforu koje su ovih dana obišli Ahmiši svjedoče i druge Mahirine objave.

 

 

Da sreći što će vidjeti Istanbul nije bilo kraja objavila je MAhira i pred sam put.

– Od uzbuđenja,naša djeca nisu spavala nikako!Hajd što idu sa mamom, ali oni idu sa babukom, ako Allah da😊Djeca se raduju najljepše!

Sutradan smo već vidjeli sliku vesele porodice sa Sarajevskog aerodroma, a nedugo potom Mahira je objavila i da su stigli na istanbulski koji joj je izgledao veliki kao cijelo Sarajevo.

Podsjetimo, Mahira godinama brine o bolesnom suprugu Esedu Ahmiš kojem je 2008., nakon samo godinu braka ustanovljena multiplaskleroza. Osim o njemu kojeg je godinama uz stepenice nosila na rukama da bi nedavno, također, zahvaljujući dobrim ljudima dobili lift, Mahira brine i o bolesnom svekru. I nikada se ne žali. Čak šta više, svojim ponašanjem svima daje primjer da je porodica u životu najvažnija.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti