Za danas iz Velikog narodnog kuhara za vas izdvajamo nekoliko korisnih savjeta o mlijeku i mliječnim prozivodima.
MIRIS ZAGORJELOG MLIJEKA
Ako vam mlijeko pokipi, što se često događa, pospite odmah po štednjaku soli i tako ćete spriječiti da se u kuhinji osjeti miris zagorjelog mlijeka.
DA SE VRHNJE BOLJE UMUTI
Ako se slatko vrhnje teško muti, treba mu dodati komadiće maslaca. Povećanjem masnoće olakšava se stvaranje pjene i čvrst snijeg od vrhnja brzo je gotov.
DA VRATITE OKUS SIRU
Ako je sir od duljeg stajanja okorio ili otvrdnuo, držite ga nekoliko sati u hladnom mlijeku, sir će brzo omekšati i povratiti okus i svježinu.
UMJESTO MLIJEKA KISELA VODA
Ako nemate mlijeka, a želite napraviti palačinke poslužite se kiselom vodom. Kiselom vodom zamijesite palačinke kao da imate mlijeko. I na ovaj način spremljene palačinke bit će veoma ukusne.