Šta kad mlijeko pokipi i šta kad ga nemate, a silno želite palačinke

Piše: Redakcija

Za danas iz Velikog narodnog kuhara za vas izdvajamo nekoliko korisnih savjeta o mlijeku i mliječnim prozivodima.

MIRIS ZAGORJELOG MLIJEKA

Ako vam mlijeko pokipi, što se često događa, pospite odmah po štednjaku soli i tako ćete spriječiti da se u kuhinji osjeti miris zagorjelog mlijeka.

DA SE VRHNJE BOLJE UMUTI

Ako se slatko vrhnje teško muti, treba mu dodati komadiće maslaca. Povećanjem masnoće olakšava se stvaranje pjene i čvrst snijeg od vrhnja brzo je gotov.

DA VRATITE OKUS SIRU

Ako je sir od duljeg stajanja okorio ili otvrdnuo, držite ga nekoliko sati u hladnom mlijeku, sir će brzo omekšati i povratiti okus i svježinu.

UMJESTO MLIJEKA KISELA VODA

Ako nemate mlijeka, a želite napraviti palačinke poslužite se kiselom vodom. Kiselom vodom zamijesite palačinke kao da imate mlijeko. I na ovaj način spremljene palačinke bit će veoma ukusne.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti