Hipermanganom protiv neugodnih mirisa u stanu

Piše: Redakcija

U Velikom narodnom kuharu za vas smo danas pronašli savjete kako otkloniti neugodne mirise u domu.

MIRIS U NAMJEŠTAJU

Ako se u namještaju – ormaru, stolu, ladicama itd., osjeća neugodan miris, takav namještaj treba iznutra dobro prebrisati krpom natopljenomnom otopinom hipermangana. Ova otopina može koristiti i prilikom pranja posuđa i ruku da biste sa njih otklonili neprijatan miris luka ili nečeg drugog.

MIRIS LUKA

Ako vam ruke mirišu na češnjak ili crveni luk, istrljajte ih talogom od crne kave i miris će brzo iščeznuti.

MIRIS KUPUSA

Da biste iz kuhinje odstranili težak miris kupusa, kelja ili cvjetače, ne zaboravite da pri kuhanju ovog povrća stavite u platnenu vrećicu tvrd komadić kruha da se kuha zajedno sa povrćem.

MIRIS RIBE

Miris ribe uklonit ćete ako ruke dobro istrljate solju pa potom operete u hladnoj vodi.

AKO JELO POKIPI

Ako se desi da vam pri kuhanju jelo pokipi, neugodan miris ćete ukloniti ako nožem sastružete izgoretinu sa ploče štednjaka pa na to mjesto stavite malo sirćeta i malo kuhinjske soli.

MIRIS DUHANA

Ako je u sobi duže vrijeme sjedilo veliko društvo u kome se mnogo pušilo, soba će mirisati na duhan. Nepušačima je ovaj miris neugodan, i da biste ga odstranili treba preko noći ostaviti u sobi dva do tri vlažna ručnika. Ujutru se neće osjećati nikakav miris.

U stanovima gdje se mnogo puši, dobro je staviti na ormar posudu sa hipermanganom otopljenim u vodi. To će vrlo efikasno skupljati dim i miris nikotina. Svakih nekoliko dana treba mijenjati otopinu, koja će od nikotina dobiti miris i žutu boju. Vrlo je efikasno u prostorijama gdje se u jednom trenutku nalazi više pušača, zapaliti svijeću i ostaviti je da gori.

OTKLANJANJE NEPRIJATNIH MIRISA DEZODORANSOM

Teški i neprijatni mirisi u stanu mogu se otkloniti i upotrebom raznih dezodoransa, kojih ima u ponudi različitih vrsta i mirisa. Najbolji su oni s mirisom svježe borovine. Jedan od dva kratka mlaza po prostoriji je dovoljno.

Prijatan miris u stanu je, ustvari, miris svježine i čistoće. To se, naravno, može postići samo redovnim čišćenjem i provjetravanjem.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti