Još jedna tragedija u porodici Julije Roberts: Mama slavne glumice izgubila bitku s opakom bolešću

Piše: Redakcija

Ovo je druga porodična tragedija za Juliju Roberts. Glumica je prošle godine u februaru bila shrvana jer je njena polusestra Nancy Motes umrla u 38. godini od predoziranja. Nancy je u kadi pronašao njen zaručnik John Dilbeck, a bila je depresivna jer su Julia i njena majka Betty Lou prekinule kontakt s njom.

julia roberts mama1

Julia Roberts sa mamom Betty Lou 1993.godine

Nakon Nancyne smrti, Betty Lou je živjela u Malibuu s Julijom s kojom bila jako bliska i njenim suprugom Dannyjem Moderom (45) te njihovo troje djece, blizancima Hazel i Phinnaeus (10), te sinom Henryjem (7).

julia roberts mama2

Julia je, nekoliko sati nakon mamine smrti, stigla u porodičnu kuću

Posljednje mjesece života ipak je provela u katoličkoj bolnici St John’s Health Center u Santa Monici, gdje je i preminula. Bila je velika vjernica i Julija ju je često, čak i bolesnu, znala odvesti nedjeljom u crkvu. S rakom se borila od novembra 2013. godine, kada joj je na rutinskom pregledu i snimku pluća, otkriven tumor.

julia roberts mama5

Julia je sve slobodno vrijeme provodila s mamom, a često ju je znala odvesti i u crkvu

julia roberts mama3

Iako je Betty Lou živjela s Julijom, u njenom domu, slavna glumica je nekoliko sati nakon majčine smrti stigla u porodičnu kuću njene mame. Glumica je, naime, željela dočekati brojne prijatelje koji su joj došli izraziti saučešće.

 

Pročitajte još