Adriana Lima i Marko Jarić: Tek u januaru predali papire za razvod, višemilionsku imovinu dijele napola

Piše: Redakcija

Srbijanski košarkaš koji je gradio karijeru u Španiji i NBA-u Marko Jarić i manekenka i zaštitno lice “Victoria’s Secreta” Adriana Lima sredinom godine zakonski će okončati brak u kojem je rođeno dvoje djece, kćerke Valentina (5) i Sienna (3), javljaju mediji u Srbiji. Iako par ne živi zajedno još od prošle godine, papire za razvod na sudu su predali tek u januaru ove godine. Zbog kćerki su odlučili da brakorazvodnu parnicu ne razvlače do u beskonačno po sudu, te će stoga imovinu podijeliti sporazumno.
Budući da se brakorazvodna parnica vodi u američkoj državi Wyoming, gdje su se 2009.godine vjenčali, spor se vodi prema zakonima ove zemlje, a on u ovakvim situacijama nalaže podjelu stečenog bogatstva na pola. Jarić je tokom igranja u NBA ligi zaradio 40 miliona dolara, ali je svoj bankovni račun uvećao četiri puta kroz privatne poslove. Posljednjih godina, piše “Alo”, posvetio se građevinarstvu, koje mu donosi dobar prihod, a ima poslove i u ugostiteljstvu kako u SAD-u, tako i u Srbiji. Posluje i u modnom biznisu, kao i u internet prodaji video i foto materijala o poznatim spotistima.

Lima odlično zarađuje, ali manje od bivšeg muža. Tokom 2008. i 2009., zaradila je 20 miliona dolara, a nakon toga u prosjeku 7,5 miliona godišnje. Šta će uskoro bivši supružnici još dijeliti, pogledajte u spisku imovine u nastavku:

Vila u Miamiu 10 miliona dolara, stan u New Yorku 6 miliona dolara, kuća na Beverly Hillsu 2 miliona dolara, jahta 1,5 miliona dolara.

Njihov razvod prošle godine bio je iznenađenje za mnoge, budući da su važili za jedan od najskladnijih parova showbusinessa. Marko je svoju izabranicu netom pred izbijanje bračne krize doveo i u Srbiju kako bi upoznala njegovu rodnu zemlju.

Veoma brzo nakon toga se počelo spekulirati da je idila među njima narušena zbog Markove prevare. Navodno, Lima je otkrila da ju je muž prevario s manekenkom Jovanom Švonjom, a američki mediji su objavili da ga je uhvatila i u nevjerstvu s komšinicom.

– Nakon dugog i pažljivog razmatranja odlučili smo da se razdvojimo nakon pet godina braka. Zahvalni smo što smo roditelji dvije nevjerovatne djevojčice o kojima ćemo nastaviti zajednički se starati. Duboko ćemo cijeniti vašu obzirnost prema ovoj privatnoj stvari dok za sve članove naše porodice počinje delikatno naredno razdoblje života – kazali su Marko i Adriana u zajedničkoj izjavi za američki “People” u maju prošle godine.

Nakon toga Marko je vodio računa o intimnom životu i nemoguće ga je bilo vidjeti u društvu neke djevojke, dok je u januaru ove godine, u vrijeme kad su na sudu predati papiri za razvod, Adriana viđena kako vodeći se zaruke šeta s nepoznatim muškarcem u Miamiju.

[nggallery id=793]

 

 

Pročitajte još