Rat se nastavlja: Dolce i Gabbana ne podržavaju da gay parovi usvajaju djecu i zovu ih sintetičkom, Elton John ljut i poziva na bojkot svjetskog brenda

Piše: Redakcija

Modni dizajner Stefano Gabbana uzvraća Eltonu Johnu, nakon što je on pozvao na bojkot brenda Dolce & Gabbana zbog izjava o invitro oplodnji (IVF), u intervjuu “Panorami”.

– Nisam očekivao da će ovako nešto reći. Nisam to očekivao od nekoga kao što je Elton John, za kojeg sam smatrao i podcrtavam smatrao da je inteligentan – odgovara Stefano u intervjuu italijanskim novinama Corrier Della Sera.

– Šta se događa? Propovijedaš razumijevanje, a onda zabiješ nož u sve to? Samo jer neko drugi ne vidi stvari onako kako ih ti vidiš. Je li to treba biti demokratki način razmišljanja? Prosvijećen? On je neznalica, u smislu da negira način na koji neko vidi stvari, drugačije od onoga kako ih on vidi, ali taj pogled zaslužuje respekt – naglasio je Stefano.

Podsjećamo, modni duo Dolce & Gabbana je iznio komentar u vezi sa djecom koja su plod IVF-a, nazivajući ih sintetičkom djecom.

– Dijete se rađa od oca i majke, najmanje tako bi trebalo biti. U protovnom djeca su hemijska, sintetička, iz iznajmljene maternice, i izabranog sjemena iz kataloga. Ja sam
gay, i ne mogu imati djecu. Život ima svoj prirodni kurs, postoje stvari koje se jednostavno ne trebaju mijenjati. Jedna od tih stvari je familija. Mi se protivimo tome da gay ljudi usvajaju djecu. Jedina porodica je tradicionalna porodica – dodao je Gabbana.

Kada je pročitao intervju, Elton John koji sa svojim partnerom Davidom Furnishom ima dvoje djece, napisao je na svom Instagramu:

– Kako se usuđujete reći da su moja predivna djeca sintetička. I sramite se što mašete svojim osuđujućim malim prstima na IVF (invitro oplodnja)– čudo koje dopušta legijama dragih ljudi, heteroseksualaca i gay, da ispune svoj san i imaju djecu. Vaš arhaični način razmišljanja je u raskoraku s vremenom, baš kao i vaša moda. Nikad više neću nositi Dolce i Gabbanu, nikad više – napisao je Elton i dodao još rečenicu – Bojkotujte DolceGabbanu.

[nggallery id=797]

Pročitajte još