Europlakat BH uz „Moon” proslavio 18.rođendan

Piše: Redakcija

Prošle sedmice u sarajevskoj Vijećnici ugledna bh. kompanija “Europlakat BH” proslavila je svoj 18. rođendan. U punoljetstvo je ušla nesvakidašnjom svečanom ceremonijom naziva “Moon”, koja je na najbolji i najuzbudljiviji način pokazala da moda, muzika, balet i gluma mogu ići „ruku pod ruku”. I da zajedno iskustvo i mladost mogu kreirati happening kakav se rijetko može vidjeti na bosanskohercegovačkoj javnoj sceni.

Da bi pokazali da je BiH rasadnik talenata koji, nažalost, nemaju često priliku da pokažu šta znaju i umiju, “Europlakat BH” podržao je idejni koncept mlade studentice marketinga i odnosa s javnošću Minee Gracić, koja je pod plašt Mjeseca (MOON) željela staviti sve one vrijedne kreativce koji razvijaju svoja umijeća, prolazeći kroz razne faze kao što Mjesec prolazi kroz svoje mijene. Namjera je i promocija ovih oblika umjetnosti.

U besprijekorno kreiranom dekoru odvijala se predstava stila i ljepote, dramskog naboja i muzičke relaksacije. Između defilea manekenki koje su kreirale poznate bh. dizajnerke Emina Husedžinović-Ibrahimović i Tea Zubović, u pažljivo odabranim pauzama razigrali su se glumci Nela Đenisijević i Nerman Mahmutović, koji su na lucidan način komentirali sami događaj. Na MOON nas je odveo prvi bh. astronaut čiji će se Mjesečev hod dugo pamtiti. Kao i novi modeli prestižne modne kuće “Granoff”.

Na Mjesecu su plesale i male balerine iz OMŠ „Mladen Pozajić” pod vodstvom Brižite Karabašić. A Elvir Bandić Banda sa svojim “Astronautima” zaslužan je što se te večeri čula i naša sevdalinka.

Cijeli happening nosio je u sebi simboliku „Mjeseca”, tako da je i Vijećnica bila zaogrnuta u njegovo plavetnilo.

[nggallery id=798]

Pročitajte još