Recept dana: Musaka od špinata, gljiva i sira, ručak u 7 koraka

Piše: Redakcija

Gljive, špinat, tri vrste sira i puno zdravih nutrijenata, jedan je od onih  obroka koji biste trebali uvrstiti u svoj meni, jer je riječ o pravom proteinskom ručku. Jednostavno i brzo se pravi,  a vrlo je ukusno jelo.

Sastojci:

  • 230 g svježih gljiva
  • 1/2 kašičice usitnjenog češnjaka
  • malo ulja
  • 300 g špinata
  • 4 velika jajeta
  • 230 ml mlijeka
  • 60 g feta sira
  • 25 g parmezana
  • 60 g usitnjene mozzarelle
  • so
  • biber


Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Gljive isperite pa ih tanko nasjeckajte. Usitnite češnjak.
  2. Potom gljive, češnjak, prstohvat soli i biber stavite u tavu koju ste prethodno malo pouljili.
  3. Gljive i češnjak pirjajte dok gljive ne postanu mekane i sva njihova vlaga ne ispari, oko 5 do 7 minuta.
  4. Vatrostalnu posudu u koju ćete sve slagati također malo pouljite.
  5. Na dno posude stavite špinat koji ste prethodno osušili papirnim ubrusom. Na vrh špinata stavite prethodno pirjane gljive, a na njih zdrobljenu fetu.
  6. U posudi sa strane umutite jaja, mlijeko i parmezan. Malo pobiberite. Izlijte smjesu od jaja preko povrća i nadrobljene fete.
  7. Sve skupa stavite u rernu na 45 do 55 minuta, odnosno dok vrh složenca ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti