Koristite kakao u prahu: Napravite lagan, zdrav i ukusan vrući napitak

Piše: M. K.

Kakao u prahu ima brojne zdravstvene koristi, a pomaže i u gubitku viška kilograma, jer nije kaloričan. Jača imunološki sistem – sadrži gvožđe, cink i selen, poboljšava funkciju mišića i živaca, pomaže kod zacjeljivanja rana i u smanjenju rizika od srčanih bolesti. Kakao u prahu bogat je teobrominom koji pomaže u smanjenju upale.

Zato vam donosimo jednu od brojnih kombinacija kako napraviti lagan, zdrav i ukusan vrući kakao.

Sastojci:

1 kašika kakao praha po vašem izboru

1 kašika javorovog sirupa ili zaslađivača po izboru

1 šolja mlijeka po izboru, zagrijano na pari

Dodaci poput narančine korice i mljevenog klinčića; mljeveni ekstrakt kardamoma i vanilije; ili čili u prahu i mljeveni cimet

** Kao što vidite, recept u osnovi sadrži 1 žlicu svakog sastojka, a slatkoća se može prilagoditi dodatnim okusima po želji.
Kombinirajte kakao u prahu i željeni zaslađivač, te promiješajte u ugrijanom mlijeku. Po želji dodajte jedan od dodataka ukusu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti