Isabella Damla Güvenilir: Slatka djevojčica osvojila Region

Piše: Redakcija

Serija Elif, koja se emitira putem TV OBN-a i koju možete pratiti svakim radnim danom, jeste priča o dobrodušnoj djevojčici koja postaje pijun u suparničkim igrama porodice Emiroglu. Elif ima samo šest godina kada je njena majka Melek tajno prepušta imućnom Emiroglu domaćinstvu da u njemu, poput svoje majke, odraste kao sluškinja na imanju. Iako to ona ne zna, Elif je dijete Kenana Emiroglua, najstarijeg sina u porodici. On nije svjestan da je Elif njegovo dijete, iako je bio zaljubljen u njenu majku Melek prije nego ga je ona, kako on to misli, napustila. Zapravo, Melek je prije šest godina pobjegla s imanja, plašeći se za život svoje kćerke. Kenan je očaran Elif, ne znajući da mu je ona, zapravo, kćerka. Postaju bliski i Elif uvijek uspijeva da ga oraspoloži.

Mnogo je tajni i suparništava među porodicom i poslugom. Serija prati kako svako nastoji manipulirati drugima, ali to naposlijetku ne uspijevaju zahvaljujući utjecaju Elif, nevinog i dobroćudnog djeteta.

elif
No, ko je djevojčica koja je više nego dobro odigrala glavnu junakinju popularne turske sapunice? Elif je djevojčica koja je ulogom u istoimenoj seriji osvojila simpatije velikog broja gledalaca i u našoj zemlji. Njeno pravo ime je Isabella Damla Güvenilir i rođena je u New Yorku. Ima samo šest godina, a sudeći po onome što gledamo u seriji, Isabella je pokazala nevjerovatan talent i, prema prognozama turskih profesora, ukoliko se odluči da jednog dana postane glumica, pred njom je blistava karijera. Trenutno joj je sve ovo interesantno i uživa na snimanjima, ali još je rano reći hoće li glumom željeti da se bavi i u budućnosti.

Prema veoma slabo dostupnim podacima, Isabellin otac je Amerikanac, a majka je porijeklom iz Turske. Zbog poslovnih obaveza majka se morala iz New Yorka na godinu doseliti u Istanbul, te je s njom krenula i mala Isabella o kojoj se stara nekoliko osoba.

Svojim stavom i ponašanjem osvojila je simpatije cijele ekipe, a na setu najviše vremena provodi s drugom djevojčicom, u seriji poznatom kao Tuçe.
U intervjuima za tursku štampu svi glumci su isticali da Isabella ima nevjerovatno samopouzdanje, koje nije karakteristično za djecu njene dobi. Odlično i gotovo bez ponavljanja snima sve scene. Kažu da je zaista nevjerovatno i veoma talentirano dijete.

Kako ima samo šest godina, Isabella se uopće ne pojavljuje u turskim medijima, a još jedan razloga je i taj što se njen otac, navodno, bavi diplomatijom. Ako je vjerovati šturim pisanjima turske štampe, malu Isabellu na snimanjima uvijek prate tjelohranitelji.

Pročitajte još