Banana hljeb: Ukusan, sočan i zdrav

Piše: Redakcija

Banana hljeb je u posljednje vrijeme pravi must have za doručak sa puterom i pekmezom ili uz popodnevnu kafu ili čaj.

 

Sastojci

1 banana

1 jaje

1 i 1/2 šoljica glatkog brašna

1 šoljica smeđeg šečera

1/2 šoljice toplog mlijeka

1/4 šoljice maslinovog ulja

1 prašak za pecivo

prstohvat soli

chia i lanene sjemenke

 

Priprema

  1. Sve sastojke (osim banane) izmješamo mikserom. Bananu zgnječimo viljuškom i dodamo je smjesi i promiješamo. U smjesu dodati malo chia i lanenih sjemenki.

 

  1. Kalup prekrijemo papirom za pečenje i u njega ulijemo smjesu. Pečemo cca 40 min na 165 stepeni.

 

  1. Čačkalicom provjeravamo da li se tijesto lijepi. Kad je gotovo, izvadimo iz rerne i pustimo da se ohladi.

 

Posluživanje: U smjesu možete dodati bilo koje sjemenke: suncokretove, lanene, chia, bademe i mljevene orahe.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti