Šta smeta vašem partneru i izaziva ljubomoru?

Piše: Redakcija

Iako se ljubomora često pripisuje ženama, muškarci su itekako ljubomorni. Možda su vam neke stvari nelogične u vezi njih, ali i oni se ponekad osjećaju nesigurno.  Donosimo nekoliko stvari koje im izazivaju ljubomoru.

 

Prijateljice

Iako to skoro nikada neće priznati, muškarci su ljubomorni na ljude s kojima provodite puno vremena. Dok neki odmah na početku veze pokazuju takve znakove, kod drugih se ta ljubomora može pojaviti tek kasnije. Naravno, postoje i oni kojima takva druženja nimalo ne smetaju.

Kolege s posla

Ova vrsta ljubomore najčešće se javlja zbog nepoznavanja ljudi s kojima radite pa ih često doživljavaju kao nevidljivu prijetnju.

Društvene mreže

Posebno ako stalno uzimate i provjeravate telefon, to će ga uznemiti, kao i kasnovečernje poruke ili pozivi, čak i ako vas zove samo kolegica da vam javi da sutra neće doći na posao ili najbolja prijateljica da vam ispriča šta joj se upravo dogodilo.

Teretana

Za njega je to mjesto na kojem se mišićavi Apoloni šetaju po dvorani i, umjesto da vježbaju, nabacuju se upravo vama. Ako imate i ličnog trenera, ljubomora vašeg partnera mogla bi biti još izraženija. Ipak, umjesto da odustanete od vježbanja, radije i njega nagovorite da vam se pridruži u teretani.

 

Priredila: E.Dž.

Pročitajte još