Granola podloga sa grčkim jogurtom i voćem

Piše: Redakcija

Kao fini, zdravi slatki doručak ili desert

 

Sastojci

Podloga:

170 g mekanih zobenih pahuljica (ili pahuljica po vašem izboru)

cca 100 g orašastih plodova po vašem izboru

malo sjemenki po vašem izboru

40 g putera ili kokosovog ulja

cca 100g svježih hurmi

cca 100 ml vode

kašičica cimeta

 

Fil:

300 g grčkog jogurta

po ukusu med

razno svježe i zaleđeno voće

 

Priprema:

Podloga:

Manji dio zobenih i orašastih plodova sam samljeti u el.mlinčiću za kafu u brašno, a veći dio ostaviti kako jeste, orašaste plodove krupno nasjeckati. Hurme, puter i vodu izblendati i sve sjediniti, dodati lan i cimet i zamjesiti malo čvrsću smjesu koja se može fino oblikovati.

Formirati oblik po želji (okrugli, četvrtasti, a mogu i kao tartići). Ako radite okrugli oblik, ivice malo uzdignite kao za pizzu.

Peći u zagrijanoj rerni na 170 stepeni, oko 15-20 min.

Prije pečenja zarezati komadiće kako bi se kasnije lakše rezao. Ohladiti i filovati.

Fil:

Grčki jogurt zasladite medom prema vašem ukusu i nanesite na svaki komad malom kašičicom, a zatim rasporedite voće koje imate i uživajte!

Izvor: Coolinarika

(I.J.)

Pročitajte još