Vitamini koji vam daju energiju

Piše: E.Dž.

Kada je svijet zadesila pandemija Corona virusa shvatili smo važnost mnogih vitamina i minerala. Ali, ne samo zbog ove pošasti, vitamini su potrebni našem tijelu, pogotovo u proljeće kada se osjećamo slabije i iscrpljeno.

Za vas smo istražili koji vitamini će vam pomoći da se osjećate bolje i imate više energije.

Vitamini B kompleksa

B vitamini sudjeluju u pretvaranju ugljikohidrata, proteina i masti u energiju. Važni su za živčani, ali i imunološki sistem te doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti. Za vegetarijance je posebno bitno da pripaze na dodatan unos B12, budući da je zastupljen samo u namirnicama životinjskog porijekla.

Vitamin C

Vitamin C je važan za imunološki sistem, pa će vam tako povećati i energiju.

Kalcij, magnezij i vitamin D

Za kalcij je već dobro poznato kako je potreban za održavanje zdravih i jakih kostiju, ali je isto tako bitan za normalno zgrušavanje krvi te funkciju mišića. Magnezij je također bitan za normalnu funkciju mišića te sintezu proteina i ravnotežu elektrolita u organizmu. Vitamin D važan je za apsorpciju kalcija i njegovu razinu u krvi, te mišiće, kosti, imunitet i zdrav upalni odgovor. Ako ojačate imunitet, također ćete povećati i energiju. Ovi vitamini će sigurno pomoći.

Cink

Cink je važan za normalan metabolizam, kiselinsko-bazni metabolizam, sintezu proteina, zdrave i jake kosti te imunitet.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti