Upoznajte Searu, Matilde i Cristinu: ne (moćne) supruge slavnih trenera

Piše: Redakcija

Montserrat Seara: Profesorica prava

Supruga menadžera “Real Madrida”, Rafaela Beniteza, Montserrat Seara je profesorica prava, a u razgovoru za “La Region” otkrila je kako izgleda život s čovjekom koji 24 sata na dan razmišlja o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

– Na našem prvom ljubavnom sastanku Rafa mi je objasnio šta je to 4-4-2 sistem. Teško mu je biti izvan fudbala. Kad smo bili godinu kuć,I pomogao mi je voditi lokalni školski tim. Bilo je urnebesno. Stajao je uz liniju i vikao na djecu kao da su profesionalni igrači. Fudbal za njega nije posao, već opsesija – kaže Montserrat.

S Benitezom je skoro 20 godina u braku. Vjenčali su se 1998.godine, imaju dvije kćerke, Claudiju, rođenu u Madridu 1999. godine, i Ágatu, rođenu u Valenciji 2002. godine. Kao što se vidi iz njenog “obračuna” s Mourinhom, Seara nema problem s tim da se oglašava u medijima i u vezi sa suprugovom karijerom.

– Odrekla sam se nekih stvari koje sam voljela, ali sad radim neke druge stvari. Mogu i pomagati drugima. U Liverpoolu smo radili s djecom s posebnim potrebama. Znam ga često i pitati ko će igrati, a on mi kaže da ne zna. U Liverpoolu su ga kritizirali jer je često mijenjao sastav. Ne znam hoće li Benitez ikada otići u penziju. Ako sve bude uredu, ima još 20 godina da provede u fudbalu – kaže ova profesorica prava.

GRA189. MADRID, 03/06/2015.- El hasta ahora técnico del Nápoles, Rafa Benítez (i), junto a su esposa, Montserrat Seara (c), y el presidente del Real Madrid, Florentino Pérez (d), durante su presentación como nuevo entrenador del equipo blanco para las tres próximas temporadas, en sustitución del destituido Carlo Ancelotti, en un acto que ha tenido lugar este mediodía en el palco de honor del estadio Santiago Bernabéu. EFE/Emilio Naranjo

Seara i Benitez su se vjenčali 1998.godine

Matilde Faria: Samozatajna i tiha

– Čudno mi je da ona misli i govori o meni. Mislim da bi gospođa trebala ispuniti svoje vrijeme. I da se brine o suprugovoj prehrani, imala bi manje vremena govoriti o meni – ovako je, između ostalog, odgovorio Mourinho Benitezovoj supruzi.

Za razliku od Montserrat, Matilde Faria koja je Joeu Mourinhu rodila dvoje djece; sina i kćerku, živi povučeno i samozatajno. Izuzev da su mediji spekulirali o tome da je prije nekoliko godina podnijela papire za razvod, jer je Mourinho, dok je bio u Italiji, imao dvogodišnju aferu s Elsom Sousaom, koja se čak predstavljala kao njegova žena (priča o papirima za razvod, pokazat će vrijeme kasnije, nije bila istinita), Matilde o toj temi nije rekla ni riječ. Četrdesetdevetogodišnja Matilde i 52-godišnji Mourinho prvi sastanak su imali u restoranu u Setúbalu, u Portugalu. Ona je imala 14, a on 17 godina i uživali su u poslijepodnevnom disku. Kasnije je Matilde upisala studij filozofije. Vjenčali su se 1989. godine, prvo dijete im je bila kćerka Matilda, a drugo sin José Mário, Jr.

Slavni trener uvijek ponavlja kako je porodica centar njegovog svijeta te da se trudi biti što bolji otac. Svojevremeno je platio 80 funti da mu urade tetovaže nadimaka supruge (Tami), kćerke (Tita) i sina (Zuca) na zglobu ruke.

– Moram raditi šta oni žele. Moram gledati programe koje oni žele, filmove koje oni žele, gledati hrvanje, jer oni vole hrvanje – kaže Mourinho, koji je krajem prošle godine sa suprugom i kćerkom u Londonu prisustvovao reviji brenda “Victoria’s Secret”.

supruge mourinho1

Mourinho sa suprugom i kćerkom na Victoria’s Secret showu u Londonu

 

Cristina Serra: Brine se o djeci

Prije nego što je postao slavan u svijetu fudbala Josep Guardiola je u zlatni kavez ušao kada se oženio poznatim katalonskim modelom u Španiji, naročito u Barceloni. Cristina Serra je tada važila za najljepši model, s izvanrednim ugovorima s nekoliko inozemnih kompanija. Nakon tri godine braka rodila mu je prvo dijete – kćerku, a potom i sina.

Nakon što je rodila dvoje djece, Cristina je obznanila da se zbog dva razloga neće vraćati u modnu industriju: prvo jer je gojazna za taj posao, a drugi razlog bila je, zapravo, želja njenog supruga da odgaja njihovu djecu.

Oboje plijene pažnju gdje god se pojave; tako su na gala ceremoniji u Americi “ukrali” pažnju svim zvanicama, pa ih je magazin “Scores Big” proglasio najzgodnijim slavnim parom.

Par, također, ima blizak odnos bez skandala i izdaja. Navodno, Pep nikada nije prevario svoju suprugu, već joj je vrlo posvećen. Španske novine “Newspapers Reports” izvijestile su da je s početka 2010. godine Cristina insistirala da se on povuče iz trenerskog posla, kako bi mogao više vremena provoditi s porodicom i gledati svoju djecu kako rastu, što je potvrdio i sam Guardiola.

U ubjeđivanjima se mogla koristiti najboljim argumentom, da je isto tako Pep od nje tražio da ostavi karijeru i novac koji je još mogla zarađivati u modnom poslu i posveti se odgajaju porodice. Ona je to uradila. No, fudbal je Pepeov život i na kraju je odustala od toga da ga ubjeđuje da ode u penziju.

supruge pepe1

Pep Guardiola sa suprugom Cristinom ima dvoje djece

 

 

 

 

Pročitajte još