Jedan dan u životu Naomi Campbell: Ustajem prije budilnika i pred spavanje se pomolim

Piše: Redakcija

Buđenje u 05:00 h

biofirm lift krema

Kada sam u New Yorku i snimam svoj show “The Face”, budim se u pet sati ujutro. Kada ne snimam, budim se oko devet. Ne volim budilnike. Zapravo ne volim iznenadne, bučne zvuke koji me tjeraju da skočim. Volim prirodna buđenja. Kada, ipak, moram naviti sat, opet se probudim prije nego on počne zvoniti. Prvo što uradim kada ujutro ustanem jeste da popijem čašu tople vode sa iscijeđenim limunom i probiotike. Baš nikada ne pijem kafu. Ne volim njen miris. Umjesto kafe pijem čaj. Ja sam veliki fan čaja. Ako mi je kafa potrebna, onda umjesto nje pijem šolju zelenog čaja. Više volim biljne nego voćne čajeve. Nakon što ustanem i sve to popijem, istuširam se i onda slijedi još jedan set pića, onih za jačanje imunog sistema i napitaka sa aloe verom. Onda radim jogu ili pilates, a poslije toga popijem veliku čašu nekog zelenog soka, koji sama napravim.

Tokom tuširanja od kozmetičkih preparata koristim samo sapun za bebe. Ne volim parfiminirane gelove za tuširanje. Također koristim Biofirm Lift kremu za tijelo, kao i kremu za područje oko očiju. Konstantno mažem cijelo tijelo, a kožu lica tretiram serumima. Mislim da šminka i kreme koje stavljam na lice samo zatvaraju pore.

ag jeans

Ne treba mi dugo vremena da se obučem. Brza sam! Kada idem u TV studio, najčešće oblačim AG ili Acne jeans, Alaia baletanke i neki lijepi topić. Moje omiljene modne marke su Azzedine Alaia, Alexander McQueen, Dolce & Gabbana, Givenchy, Louis Vuitton, Roberto Cavalli, Versace, Marc Jacobs i Zac Posen.

Kada radim po čitav dan sam u visokim potpeticama i haljinama, tako da je pravo osvježenje biti u baletankama i jeansu kada ne radim. A, volim mnoge brandove i modne marke. Ne moraju isključivo biti poznati. Nekada kupim nešto što košta samo 10 dolara. Ako mi se sviđa, kupim to bez obzira na cijenu. Sve zavisi koliko je udobno. Udobnost mi je veoma važna. Kada radim ne nosim mnogo nakita, obavezno nosim krst, Lorraine Schwartz narukvicu i prsten sa žutim safirom na lijevoj ruci.

 Odlazak u studio u 07:00 h

U televizijski studio krećem u sedam ujutro i obično se vozim svojim terencem SUV ili Maseratijem. Usput obavljam telefonske pozive, uglavnom sa Evropom. Kada me vozi šofer, čitam magazine tokom vožnje, naravno ako ih moj vozač ima u autu, ali ono što zaista volim jesu knjige. Trenutno čitam “Četiri dogovora” od Don Miguela Ruiza. Također čitam “Clean” od Alejandra Jungera. Riječ je o knjizi o detoksikaciji i govori o tome kako treba voditi računa o svom organizmu i svemu onome što u njega unosimo. I prije nego što pomislim, već sam stigla u studio.

naomi auto

Tokom sređivanja kose i nanošenja šminke, nastavljam odgovarati na telefonske pozive i e-mailove. Nije mi dozvoljeno držati uključen telefon tokom snimanja, a inače imam BlackBerry i iPhone. Upravo sam dobila najnovije modele. Također, imam dva psa: malkija Miloa i buldoga Winstona. Nikada ih ne vodim na posao, jer ima previše ljudi na malom prostoru i previše je kablova. Ne želim da pojedu nešto s poda. Ali, ono što uvijek nosim sa sobom je moja dekica, orasi, datule, kajsije, dosta suhog voća, flašicu vode, vrećice čaja i spakirani ručak. Upravo sam postala vegeterijanka i još se nisam sasvim navikla na to šta smijem jesti, pa puno stvari nosim od kuće.

naomi suho voce

Počela sam ići na mjesta na kojima vas uče kako da vodite računa o svom tijelu i kako ga očistiti iznutra i izvana. Nakon toga odlučila sam da više neću jesti svinjetinu, piletinu ili bilo šta drugo što nije zdravo. Nikada za sebe ne bih rekla da ću uraditi takvo nešto. Jednostavno mi je došlo da to uradim. Ne znam koliko dugo će ova moja odluka trajati, ali trenutno se osjećam mnogo lakšom i poletnijom i vjerujem da je to zbog ishrane. Mislim da kada jednom pročistite svoja crijeva, želite da ih očuvate čistim. Ja ih pročišćavam napicima, koje u organizam unosim dva ili tri puta sedmično.

Kada dođem u studio, obično idem obići svoje djevojke, moj tim; provjeravam kako su, jesu li dobro spavali, je li im dobro u sobama, jer je to novo okruženje za njih. Onda odlazim u svoju sobu gdje se presvlačim. Dozvoljena su nam tri sata za make-up i frizuru, ali mi to završimo puno brže, najčešće za sat i po.

Sastanci u 9:15

naomi the face

Oko devet sati počinje sastanak na kojem čitav tim prolazi ono što nas očekuje tog dana na snimanju. Dogovaramo nove modne izazove i ciljeve, reklamiranje brandova i slično. Ranije nisam znala da na snimanjima ima puno advokata, ali, kažu, da je to uobičajeno za reality emisije. Razumijem, ja sam nova u svemu ovome.

Ručak u 12:00h

seitan naomijuice crafters

Moj ručak počinje u 12 sati, a obično se sastoji od neke salate, povrća i nečeg tipičnog vegetarijanskog kao što je sejtan (jelo od punog pšeničnog zrna, bogato bjelančevinama op.a.). Ukusom podsjeća na meso i zapravo je vegetarijanska zamjena za meso. Nekada moj ručak čini samo sok. Kupim ga u radnjama Juice Crafters ili Organic Avenue. Dnevno popijem dva ili tri zelena čaja, a uz to pijem čaj od kamilice ili mente ili običnu vodu.

Shopping u 18:00 h

louis vuitton

Jučer sam prvi put našla vremena da odem u shopping iako su radnje bile zatvorene. Bilo je šest sati i deset minuta. Išla sam u radnje Helmut Lang i Louis Vuitton. Bili su divni i pustili su me da shoppingujem iako su radnje zatvorene. Kupila sam nekoliko krpica, ali nikada ne govorim šta sam kupila niti koliko sam to platila. Samo sam željela imati neke nove stvari koje je dizajnirao Marc Jacobs.

Kada ne radim, slobodne večeri volim iskoristiti za odlazak na zumbu.

U 19:30 h je vrijeme za večeru

Ne volim jesti poslije osam sati uvečer i to izbjegavam. Više volim imati obilniji ručak i preskočiti večeru. Ali, zna mi se desiti da izlazim na večeru s prijateljima i tada obavezno jedem, ali biram laganiju hranu. Slušam preporuke prijatelja, jer često putujem i onda mi oni znaju preporučiti ono što je u njihovim gradovima najbolje. Uz večeru ne pijem alkohol, ali s vremena na vrijeme naručim desert. Nedavno sam pojela šećernu vunu, a kako dugo vremena nisam unijela toliko šećera u organizam, do kasno uvečer nisam mogla zaspati. Zaista je istinita tvrdnja da je šećer droga.

secerna vuna

Inače, kada su večernji izlasci u pitanju, volim izlaziti na večere i premijere u filmovima ili pozorištima. Odavno nisam otišla ni na jednu. Dok sam boravila u New Yorku željela sam ići u kino da pregledam sve filmove o kojim se ove godine pričalo, ali nisam stizala. I volim muziku. Imam eklektičan ukus kada je muzika u pitanju. Volim house, rap, rock, pop, punk. Obožavam novi Jay-ev album i mnogo se radujem novom albumu benda U2. Volim ići na koncerte. A posljednji na kojem sam bila je bio koncert Barbre Streisand u Londonu.

Snimanje showa do dva sata poslije ponoći

Nekada se zna desiti da snimanje showa završimo u dva sata poslije ponoći. Sve zavisi. Kada više djevojaka učestvuje u showu, onda je potrebno i duže vremena za snimanje. A, kako se show približava kraju, potrebno je i manje vremena, što je logično. Obožavam raditi ovaj show i na taj način pomoći djevojkama koje se žele okušati u modnoj industriji.

Kada završim sa snimanjem, stižem kući, skidam šminku, tuširam se i bacam u krevet. Kada nije snimanje, prije toga bih gledala televiziju, reality emisije koje volim pratiti, ali obično za to nemam vremena. Nastojim spavati što duže mogu. Kada baš želim da se opustim, sebi priuštim masažu i zna se desiti da naručim maserku u 12 sati navečer. Radim to dva ili tri puta sedmično. Nije jednostavno čitav dan stajati u štiklama.

Rückenmassage

Brzo zaspim. Prije spavanja obavezno se pomolim svaku noć. Legnem u krevet i već za pet minuta sam utonula u san.

Pročitajte još