Andy Murray otkrio recept svog uspješnog braka

Piše: Redakcija

Andy Murray podijelio je s fanovima tajnu svog uspješnog braka s Kim Sears. Osvajač Wimbledona, koji se ovog aprila nakon dugogodišnje veze, vjenčao s Kim, kazao je kako njih dvoje tako dobro funkcionišu zato što su često razdvojeni.

Iako Kim često s tribina bodri Andyja, slavni teniser priznaje kako će ona svake godine prisustvovati na samo pet njegovih turnira.

Shvatio sam da biti povremeno nakratko razdvojen i nije tako loša stvar – kazao je Andy za “The Sun” i dodao: “Ako ste odvojeni od nekoga dvije ili tri sedmice, a onda idete da vidite osobu s kojom ste, cijenit ćete to zajedničko vrijeme više. Provodite šest mjeseci s nekim, potom svakog dana se svađate oko nekih malih sitnica. Nas dvoje ne moramo zajedno putovati svakog vikenda kako bi naš odnos funkcionirao”.
28-godišnji Škotlanđanin dodaje kako posjete njegove supruge dođu uvijek u pravo vrijeme i pomognu mu da se odmori od tenisa.

– Kada ona dođe lijepo je. Kada dođem u sobu ne moram pričati o tenisu, niti biti sa svojim timom sve vrijeme. Možemo uživati u našim zajedničkim aktivnostima – kaže Andy, koji s Kim čeka svoje prvo dijete. Andy i Kim su se vjenčali u njegovom rodnom gradu Dunblaneu. Roditelji će postati 2016.godine.

Pročitajte još