Sirijska porodica nije mogla ostaviti svoju mačku

Piše: Redakcija

Sirijska porodica koja je napustila svoju domovinu tražeći sigurnost i krenula preko Mediterana na grčki Lesbos nije mogla napustiti svoj dom bez svog vjernog ljubimca. Zbog toga je s njima u čamac krenulo i mače pod imenom Zaytouna, što na arapskom znači maslina.

COm-lMTVAAArNDa

Vlasnik mačke, koji ju je cijelim putem čvrsto stiskao uz sebe, rekao je volonterima da je nije mogao ostaviti pa je poveo sa sobom na dalek put.

Kad su stigli na obalu Lesbosa, vlasnik nije skidao osmijeh s lica te je rado dopuštao svima da pomaze njegovu ljubimicu. Porodica namjerava sa Zaytounom putovati dalje u unutrašnjost Europe.

Njihove fotografije brzo su se pojavile na društvenim medijima, a otada ih ljudi oduševljeni plemenitim činom vlasnika mačke konstantno dijele dalje.

“Ovo je ljubav, sirijski izbjeglica nije mogao ostaviti svoju mačku, pa ju je ponio sa sobom”, “Kakva predivna gesta, Sirijac koji bježi iz domovine ponio je da sobom najboljeg prijatelja” i “Ovo ispunjava moje srce ljubavlju, moje inače hladno srce. Ovo bih i ja napravila”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

index.hr

Pročitajte još