Žene koje mijenjaju društvo i svijet

Piše: Redakcija

Annie Leibovitz priprema jedinstvenu izložbu fotografija koja će se u Londonu moći pogledati od januara. Izložba naziva Women: New Portraits obuhvatit će više od četristo portreta slavnih i anonimnih žena kojima je Leibovitz posebno zaokupljena.

Kako sama kaže, voli fotografirati žene koje mijenjaju društvo i svijet, predstaviti ih promatračima u sasvim drugačijem, privatnom svijetlu i skrenuti pozornost na ono što rade.

profimedia-0247355829-790x428

Iako je najpoznatija po originalnim snimanjima za najveća modna izdanja, Leibovitz zapravo najviše voli raditi izvan modnog konteksta, portretirajući utjecajne žene ili teške priče, poput zlostavljanih žena i prostitutki. Među prtretima će se naći fotografije Glorie Steinem, Serene i Venus Williams, Patti Smith, Ellen DeGeneres, ali i Caitlyn Jenner koju je Liebovitz imala priliku fotografirati za naslovnicu Vanity Faira.

profimedia-0247355832-790x428

„To mi je snimanje bilo posebno važno jer je to bio njen prvi „izlazak“ u javnost, njeno prvo predstavljanje. Znali smo da će imidž koji osmislimo biti presudan za način na koji će je svijet percipirati i jednostavno nismo smijeli pogriješiti,“ izjavila je na temu spomenute naslovnice.

elle.hr

Pročitajte još