Recept za vrlo zdrave, ukusne i jednostavne domaće pahuljice

Piše: Redakcija

Doručak nikako ne bi smjeli izostaviti iz svoje rutine jer on je najvažniji obrok u danu. Upravo za doručak dosta ljudi voli pojesti pahuljice. Osim za doručak pojedini vole pojesti pahuljice s mlijekom za desert.

Problem s kupovnim pahuljicama jest što su prepune šećera pa zbog toga nikako nisu dobar odnosno zdrav izbor za doručak. Kupovne pahuljice svakako bi trebali izbjegavati poglavito ako pazimo na zdravlje, prehranu i liniju.

No odlična je vijest što smo otkrili genijalan recept pomoću kojeg, kod kuće, možete napraviti preukusne homemade pahuljice. Recept je prejednostavan, a kako napraviti homemade pahuljice saznajte u nastavku.

Sastojci:
– rižini krekeri
– zdravi čoko namaz
– limun

Kako napraviti homemade pahuljice?

Prvenstveno što je potrebno napraviti kako biste dobili pahuljice jest usitniti pola pakovanja rižinih krekera. Rižine krekere možete usitniti u blenderu, ali nemojte ih previše usitniti kako se ne bi pretvorili u prah već u sitne komadiće. Nakon što ste usitnili rižine krekere u njih je potrebno dodati jednu veliku kašiku zdravog čokoladnog namaza nalik na Nutellu koje možete kupiti ili ga možete napraviti i sami. U smjesu je potrebno iscijediti i sok od pola limuna. Sve skupa je potrebno dobro promiješati kako bi se smjesa sjedinila te nakon toga oblikovati male kuglice. Zatim ih je potrebno staviti u rernu na 120 stepeni neki 10 minuta.

Izvor: wall.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti