Nova “kućica” dubaijskog princa u Škotskoj poprima prve obrise

Piše: Redakcija

Šeik Mohammed na ovom imanju već ima jednu vilu sa 14 spavaćih soba. No, to mu nije dovoljno, pa pored nje gradi novu koja će imati 16 spavaćih soba, te četiri heliodroma. Njegovi arhitekti zadovoljili su kriterije za svoje nacrte “moderne kuće za lov”, koja će imati i bazen, gimnastičku i fitness salu, te prostorije za ostale sadržaje za slobodno vrijeme. Također je planirano da se oko kuće instalira sedam velikih satelitskih antena.

seik imanje

Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum and HRH Princess Haya Bint Al Hussein on day one of the Royal Ascot Meeting at Ascot Racecourse, Berkshire. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Tuesday June 14, 2011. See PA Story RACING Ascot. Photo credit should read: David Davies/PA Wire.

Šeik Mohammed poznat je po svom ekstravagantnom životnom stilu. Ima nekoliko žena i više od 20-ero djece

Bogatstvo šeika Mohammeda procjenjuje se na vrijednost od četiri biliona funti. Imanje u Škotskoj kupio je prije 30 godina za cifru od dva miliona funti, a njegova porodica ovdje dolazi svakog ljeta. Kuća u kojoj borave sagrađena je 1929. godine. Inače, šeik Mohammed poznat je po svom ekstravagantnom životnom stilu. Ima nekoliko žena i više od 20-ero djece. Za premijera i zamjenika predsjednika UAE imenovan je 2006. godine.

Pročitajte još