Dva napitka koji će “potjerati kalorije” i ubrzati probavu

Piše: Redakcija

Ako vas ovih dana više od svega veseli zalogaj za zalogajem te učestali obroci za stolom, ispred televizora ili u omiljenom naslonjaču, ne osjećajte grižnju savjest. Svako zaslužuje gurmansko guštanje, pogotovo u krugu najdražih i najbližih.

Kako bi se čim prije vratili u normalu, predlažemo vam čašu osvježavajućeg napitka koji će vas probuditi tijelo i probavu.

Uz obilje vitamina C koji je proslavio jednu od omiljenih zimskih voćki, narandžu odlikuju brojna druga blagotvorna svojstva.

Budući da božićna trpeza najčešće bogata kaloričnim i masnim namirnicama koje je teško probaviti i, prije svega misli na užitak našeg nepca, predlažemo vam dva čarobna i ukusna napitka od naranče uz koje će skupljene kalorije polako izaći, trbuh se ispuhati, a probava proraditi.

Detox narandžin sok s limunom i medom
– 4 iscijeđene narandže
– 1 čajna kašičica limunovog soka
– 1 čajna kašičica meda

Detox narančin frape
– 2 iscijeđene narandže
– 2 dcl jogurta
– 1 banana
– 1 čajna kašičica limunovog soka
– 1 čajna kašičica meda

– Sok možete popiti ujiuro na tašte te između obroka, dok frape može biti izvrsna zamjena za međuobrok ili večeru.

Izvor: Zadovoljna.hr

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti