Patrick Dempsey diplomatski odgovorio na komentar kreatorice “Uvoda u anatomiju” kako likove zna “ubiti” i zbog privatnih razloga

Piše: Redakcija

Doktora više nema! Patrick Dempsey, koji je napustio „Uvod u anatomoju“ (Grey’s Anatomy) početkom godine nakon 11 sezona, dobro je odvagao riječi prije nego što je u intervjuu za „Entertainment Weekly“ odgovorio na komentar kreatorke serije Shonde Rhimes koja je kazala kako briše karaktere u svojim scenarijima i iz privatnih razloga.

patrick3 patrick2

 

Prošlog mjeseca voditelj „The Nightly Showa“, Larry Wilmore pitao je Rhimes da li je ona ikad „ubila“ karakter zato što se nije slagala s glumcem koji ga je igrao, na šta je ona rekla: „Jesam, i neću imenovati imena“. Dempsey je igrao doktora Dereka “McDreamyja” Shepherda sve dok u epizodi koja je emitirana u aprilu ove godine on nije stradao u automobilskoj nesreći. U intervjuu za „Entertainment Weekly“ pitan je da li misli da je ugledna TV producentica mislila na njega kada je govorila kako je znala „ubiti“ neki svoj lik jer se privatno nije slagala s glumcem koji ga je igrao.

patrick1

Patrick Dempsey s kreatoricom serije Shondom Rhimes

– Mislim da ona voli provocirati, i to je uredu. Tako postiže da ljudi pričaju o svim stvarima koje ona radi. Ona je nevjerovatna žena koja je nevjerovatno produktivna. Promovira knjigu, promovira tri showa i pojavljuje se kao zvijezda svih tih stvari. Ona zna kako se nositi s medijima, i kako dobiti odgovor koji traži, veoma je pametna – kazao je Patrick za Rhimes koja je također tvorac uspješnica „Scandal“ i „Private Practice“, te izvršna producentica „How to Get Away With Murder“.

Rhimes je prije njega „ubila“ brojne karaktere, ali najviše se govorilo o „ubistvima“ likova McDreamyja i Harrisona Wrighta kojeg je u „Scandalu“ igrao Columbus Short. Shortov odlazak je obznanjen mjesec nakon što je u medijima osvanula informacija kako je stavio nož pod vrat svoje supruge koja je kasnije podnijela zahtjev za razvod braka.

Renee Zellweger, Patrick Dempsey and Colin Firth shooting scenes with a motorbike for the new Bridget Jones movie at London Stratford Oylimpic Park, Renee almost falls over in between takes. Patrick and Renee share a kiss while shooting Pictured: Renee Zellweger, Patrick Dempsey and Colin Firth Ref: SPL1170979  061115   Picture by: KP Pictures / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:212-619-2666 London:870-934-2666 photodesk@splashnews.com

Renee Zellweger i Patrick Dempsey snimaju scene za novi nastavak filma o Bridget Jones u londonskom Stratford Oylimpic Parku

patrick5

Vezano za odlazak iz „Uvoda u anatmiju“ Dempsey je kazao kako je on duže vrijeme bio spreman da ode iz serijala i da se više posveti svojoj drugoj ljubavi, a to su autotrke. Tenutno s Renee Zellweger snima romantičnu komediju „Bridget Jones’s Baby „ za koju mnogi tvrde kako će biti apsolutni hit. U kinima se očekuje u septembru 2016.godine.

– Drago mi je da sam otvorio novo poglavlje u životu. „Bridget Jones’s Baby“ me je potpuno revitalizirao i dao mi novu snagu – kazao je Patrick.

Pročitajte još