Kraljevske porodice objavile na društvenim mrežama božićne i novogodišnje čestitke

Piše: Redakcija

Princ Albert i princeza Charlene od Monaca objavili su božićne čestitke na kojima su glavne zvijezde njihovi jednogodišnji blizanci, nasljednik monegaške krune princ Jacques i njegova sestra, princeza Gabriella. Ponosni roditelji su uslikani u opuštajućem ambijentu svoga doma okruženi okićenom jelkom i kaminom.

– Naše najljepše želje povodom Božića i Nove 2016.godine. Neka budu ispunjeni srećom – napisali su princ Albert i princeza Charlene.

 

cestitke monako1

Porodični potreti vojvode Williama i vojvotkinje Kate s njihovo dvoje djece, britanska, ali i javnost u drugim zemljama uvijek s nestrpljenjem isčekuje. S velikom radošću je primljena i njihova praznična čestitka na kojoj su očekivano najveće zvijezde princ George i njegova sestrica princeza Charlotte.

Fotografija je objavljena na službenom Instagram profilu Kensington palače uz napomenu: Nova porodična fotografija – Sretan Božić od vojvode i vojvotkinje od Cambridgea i princa Georgea i princeze Charlotte.

– Vojvoda i vojvotkinja mnogo cijene sve tople poruke koje je tokom godine dobila njihova porodica, te se veoma raduju što će Božić proslaviti kao četveročlana porodica.

 

cestitke britanija1
Princ Harry je za prazničnu čestitku izabrao jedan od svojih najdražih momenata, proslavu 31. rođendana, a na objavljenoj fotografiji se rukuje s veteranom Tomom Neilom.

cestitke britanija2

Zagrljeni i uz osmijeh princ Charles i vojvotkinja od Cornwalla su iz Švedske poželjeli sretne praznike.

cestitke britanija3

Kralj Felipe VI i kraljica Letizia od Španije dopustili su da njihove kćerke, princeze Leonor i Sofia budu centralne figure ovogodišnje božićne čestitke.

– Svakog dana imamo razloga da tražimo nadu i mir u našim srcima. Nadamo se da će Božija volja za Božić osvijetliti naš put – piše u čestitki ispisanoj na španskom jeziku.

cestitke spanija1

Princeza Victoria od Švedske, njen suprug princ Daniel i njihova kćerkica, princeza Estelle izabrali su da povodom božićnih i novogodišnjih praznika snime video.  U jednominutnom klipu objavljenom na Facebooku se vidi kako porodica pravi hljeb, a princeza Estelle im pomaže smotati tijesto prije nego što je stavljeno u peć.

cestitke svedska1

Čestitku povodom Nove godine uputili su kralj Abdullah II i kraljica Rania od Jordana u kojoj su svima poželjeli dobro zdravlje, sreću i nadu za 2016.godinu. Iako njihova porodica ne slavi Božić, oni su ipak htjeli izraziti najljepše želje u godini koja je na izmaku. Na fotografiji su uz kraljevski par i njihova djeca; 15-godišnja princeza Salma, 21-godišnji princ Hussein, devetogodišnji princ Hashem i 19-godišnja princeza Iman.

cestitke jordan1
Norveški princ Haakon, njegova žena princeza Mette-Marit, njihovo troje djece, kralj Harald i kraljica Sonja napravili su seriju fotografija. Na jednoj su okupljeni oko božićne jelke, a na drugoj 11-godišnja princeza Ingrid i princ Sverre stavljaju ukrase na grane. Na trećoj, finalnoj fotografiji porodica je okupljena oko baršunaste sofe u dnevnom boravku.

cestitke norveska1

Princeza Marie-Chantal od Grčke priznala je kako je u “ludoj” žurbi završila potpisivanje i slanje praznične čestitke.

cestitke grcka1

Pročitajte još