Pileće rolice punjene sirom i špinatom recept je koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca

Piše: Selma Hodo

Pileće meso namirnica je koju najčešće pripremamo. Budući da su pileći fileti jedno od najzdravijih vrsta mesa, domaćice ga često koriste u svojim jelima. Osim toga piletina je i izvrstan izvor bjelančevina i veoma brzo se priprema. Ukoliko vam je dosadilo da stalno na isti način pripremate piletinu, donosimo  vam recept koji će se sigurno svidjeti svim članovima porodice-pileće rolnice punjene špinatom i sirom.

 

Sastojci koji će vam biti potrebni:

500 grama pilećih fileta

200 grama špinata

100 grama mladog kravljeg sira

250 grama edamera

so

FW0504FFA01

Način pripreme:

Filete isfiletirajte na tanke šnicle. Posolite ih i začinite mješavinom začina. U posudu stavite sitno isjeckan špinat i kravlji sir, začinite i promiješajte. Smjesu stavite na sredinu šnicle i uvijte je. Tako napravljenu rolnicu uvijte u aluminijsku foliju.

Pecite 20-tak minuta u rerni na 250 stepeni. Potom rolnice izvadite iz folije,  po njima izrendajte sir i vratite da se zapeku na nakih petnaestak minuta. Servirajte ih s pire krompirom ili rižom. I naravno ne zaboravite zelenu salatu.

Prijatno!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti