OSCAR 2016: Svi detalji najveće filmske smotre

Piše: Redakcija

Noć, koju su svi filmoljupci čekali s nestrpljenjem, konačno se desila prošlog vikenda. I ove godine, kao i svaki put od 2002., 88. dodjela nagrade “Oscar” održana je u pozorištu “Dolby” u Hollywoodu. Nagrada je dodijeljena u 24 kategorije, a svečanu dodjelu drugi put vodio je Chris Rock.

LadyLawrenceEmilyHeidiJennifer

Mnoštvo iznenađenja pratilo je i ovu dodjelu, a Lady Gaga (29) zasigurno je bila posebno iznenađenje večeri. Pojavivši se u bijelom kombinezonu dubokog dekoltea i s romantičnom frizurom, vratila je dašak glamura prošlih vremena. Njen zaručnik Taylor Kinney (34) bio je svjestan njenog seksepila pa je nije ispuštao iz vida, a Gaga mu je nakon izvedbe hita “Till it happends to you” poklonila strastveni poljubac. Ovom pjesmom o žrtvama zlostavljanja, jedinstvena pjevačica, rasplakala je sve prisutne. Na pozornici su joj se pridružile žrtve zlostavljanja, koje su na rukama imale ispisane poruke poput “nisi ti kriva”.

U fokusu su bile i trudnice, pa su tako Emily Blunt i Chrissy Teigen ponosno pokazale svoje zaobljene trbuščiće. Emily je nedavno objavila da očekuje drugo dijete sa suprugom Johnom Krasinskim, koji je u noći dodjele imao ulogu babysittera, jer je kod kuće čuvao njihovu dvogodišnju kći Hazel.

ChrissySofia

 

Trenutak po kojem će se pamtiti 88. dodjela nagrada Oscar je sigurno onaj kada je Leonardo DiCaprio dobio svog prvog Oscara u glumačkoj karijeri. Leu je uloga u filmu “Povratnik” donijela 5. nominaciju za najboljeg glavnog glumca, a cijeli svijet je navijao da prestižna nagrada ode upravo njemu.
Najveću pažnju, kao i svaki put, privlačile su modne kreacije u kojima su poznate dame šetale na crvenom tepihu. U haljinama poznatih dizajnera, ostavljale su prisutne bez daha, a mi vam izdvajamo one o kojima će se, sigurni smo, još dugo pričati.

gagaGwen Stefanileo

Pročitajte još