Gastro news: Čaj koji mijenja boju, gorke poruke na slasticama, roštilj koji se sklapa poput kišobrana…

Piše: Redakcija

 Čaj koji mijenja boju

caj u boji

Čaj od cvjetova azijske biljke Clitorie ternatee, koji su inače plavi, mijenja boju u zavisnosti od toga hoćete li u čaj dodati med, limun ili neku drugu supstancu. Priprema se kao i svaki drugi čaj, a preporučuje se ljudima kojima je potrebno da pojačaju svoje memorijske sposobnosti, koristi se protiv stresa i upalnih procesa.

Gorke poruke na slasticama

kolac prekid2 kolac prekid1

Isabella Giancarlo, mlada dizajnerica iz Bruklina, postala je popularna po slasticama koji nose gorke poruke, tačnije fraze koje ljudi dobivaju od svojih bivših ljubavi tokom raskida. Kaže da je na ovaj način htjela zasladiti te nemile riječi koje je slušala na kraju svojih veza, te pomoći ljudima slomljenih srca da prebrode bol. Više fotografija možete pronaći na njenom Instagram nalogu @eatyrheartsout.

 Zimska poslastica: smoothie od šumskog voća i đumbira

smoothie gastro
Blendajte 2 šoljice čaja od đumbira, 1 jabuku, 2 šoljice smrznutog šumskog voća, 1 kašiku meda i malo naribanog đumbira dok ne dobijete kremastu smjesu. Ako je potrebno, dodajte još malo vode.

Savršena šolja za savršenu kafu

ember solja
Ember Tech kompanija je stvorila rješenje za uživanje u vašem omiljenom toplom piću. Riječ je o Ember šolji za kafu koja ima opciju kontroliranja i stvaranja optimalne temperature. Ona će rapidno ohladiti vaše piće na idealnu temperaturu, ali i održavati je na istoj razini satima, čime dobivate taj savršeni gutljaj svaki put kada poželite popiti iz nje.

 Idealno za predstojeće izlete: roštilj koji se sklapa poput kišobrana

kisobran rostilj

Dolaze ljepši dani, idealni za roštiljade u prirodi. A prenosni roštilji znaju biti nepraktični. The Grillo Portable BBQ iz Axioma, izgleda kao skulptura i sklapa se skoro na veličinu kišobrana. Napravljen je od nehrđajućeg čelika. Lagan je, jednostavan za rukovanje i održavanje, može se za samo par sekundi rasklopiti bez ikakvih alata.

Pročitajte još