Skinula 48 kilograma: Dijeta Renée Zellweger bez gladovanja koja popravlja zdravlje cijelog organizma

Piše: Azra

 

Renée Zellweger jedna je od glumica koja je u stanju da zbog dobre uloge potpuno transformiše svoje tijelo. Tako se, primjera radi, za prvi film o Bridget Jones ugojila 15 kilograma, a kasnije je ta brojka bila i veća kada je snimala nastavak. Svakako, ona se, kao i većina žena kada se ugoje, suočila sa izazovom da svoje tijelo vrati u formu.

Ipak, u tome joj je pomogla ishrana poznatog nutricioniste Barryja Searsa, a upravo zahvaljujući ovoj dijeti i dan-danas izgleda odlično, ali i ima više snage nego inače.

Riječ je o „Zone diet“ koja utiče na poboljšanje cjelokupnog zdravlja organizma, a ne samo na gubitak kilograma.

– Jako mi je bilo bitno da je moje zdravlje na zavidnom nivou u svakom trenutku – rekla je glumica jednom prilikom, a upravo joj ishrana po planu Berija Sirsa to i omogućava.

Renée Zellweger uspješno je skinula kilograme nakon filmova o Bridget Jones zahvaljujući upravo ovoj dijeti. Princip dijete je unošenje hrane po specifičnom odnosu. Plan ishrane podrazumijeva da se tokom ovog režima svakog dana unese 40 procenata ugljikohidrata, 30 posto proteina i 30 posto masti. Ovi procenti ne moraju u gram da budu izmjereni.

Zabranjene namirnice

Ono što je zabranjeno, odnosno što bi trebalo da izbjegavate jesu: banane, grožđe, suho voće i mango, zbog visokog procenta šećera, a kada je posrijedi povrće na no-no listi su grašak, kukuruz i krompir. Doktor Barry ističe da ne bi trebalo da jedete hljeb, peciva, paste i nudle, odnosno sve ono što sadrži bijelo brašno.

Primjer jelovnika

Doručak:

Omlet od 6 belanaca sa šparglom/avokadom ili zelenim paprikama i 2 kašičice maslinovog ulja

Ručak:

Salata sa grilovanim pilećim prsima, prelivenim maslinovim uljem i sirćetom i svježe voće

Prva užina:

1/4 šolje nemasnog svježeg sira, 1/2 šolje ananasa, 1 kašika sjeckanih badema

Večera

Losos sa 1 kašikom badema, 2 šolje povrća kuhanog na pari, 1 šolja borovnica

Druga užina:

Komad tvrdog sira i po želji malo crvenog vina

Da bi dijeta bila još uspješnija, Zellweger je takođe istakla još jednu važnu stvar kada je izgled u pitanju, a to je fizička aktivnost.

– Fizička aktivnost je od presudnog značaja za dobar osjećaj – zaključila je ona i na kraju istakla da je bitno da redovno trenirate ne samo kako biste se riješili kilograma, već i spriječili da dođe do opuštene kože.

Izvor: 24sedam.rs

(S.P.)

Pročitajte još