Slavni fanatici različitih i suludih vjerovanja

Piše: Redakcija

kult tom cruise

 

Tom Cruise: Njegovo lice je desetljećima zaštitni znak scijentologije, a Cruise je toliko pod utjecajem da je čak izjavio kako psihijatriju treba zakonski zabraniti, te javno napao glumicu Brooke Shields jer je koristila antidepresiv nakon što joj je dijagnosticirana postporođajna depresija.

 

kult Angus T. Jones
Angus T. Jones: Pamtimo ga kao Jakea Harpera u seriji “Dva i pol muškarca”. Član je Crkve adventista sedmog dana. Sebe je nazvao plaćenim licemjerom jer je zbog svojih vjerovanja imao konflikt s radom na seriji, koju je nazvao prljavštinom, a danas izgleda gotovo neprepoznatljivo.

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 26:  Actress Glenn Close arrives at the 84th Annual Academy Awards held at the Hollywood & Highland Center on February 26, 2012 in Hollywood, California.  (Photo by Jason Merritt/Getty Images)
Glenn Close: Kada je imala samo sedam godina njeni roditelji su se pridružili religijskom kultu “Mortal Re-Armament”, u kojem su ostali 15 godina. Close je kazala kako se porodica borila s pritiscima kulture koja je diktirala svaki aspekt njihovog načina života.

 

kult madonna
Madonna: Osim nje u Hollywoodu jako puno sljedbenika kabale, poput Demi Moore, Paris Hilton, Britney Spears, Naomi Campbell, Ashtona Kutchera i Micka Jaggera. Kabala je dio židovskog učenja o Bogu, te je vjerovatno jedno od najrasprostranjenijih vjerovanja u svijetu showbusinessa.

 

kult Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix: Njegovi roditelji su se pridružili kultu “Djeca Boga” prije nego što je Phoenix rođen. Slavni glumac je u ovom kultu ostao sve do svoje četvrte godine, jer su se tada njegovi roditelji preselili iz Južne Amerike u Californiju. Ubrzo nakon toga u medijima su se pojavile optužbe o otmicama i seksualnom iskorištavanju maloljetnika.

 

Izvor: Dnevnik.hr

Pročitajte još