I Novak i Jelena Đoković stalno potenciraju obrazovanje, a evo koje škole su oni završili

Piše: L. K. P.

 

Jelena i Novak Đoković oduvijek su isticali koliko je bitno obrazovanje. Znanje je moć, o čemu je supruga najboljeg tenisera često govorila, ali malo ko zna koje škole je završila.

Zapravo, svojim diplomama mnoge bi postidjela, a kako stvari stoje, ne planira tu da se zaustavi. Tako je prvo pohađala Sportsku gimnaziju jer se ozbiljno bavila atletikom.

Nakon završene srednje škole uspjela je da u Milanu upiše Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gde je studirala “Business administration”, a potom završila i master.

Kako joj to nije bilo dovoljno, jer smatra da nikad nije dosta znanja i obrazovanja, 2011. odbranila je doktorat na smjeru “Luxury Management and Services” Internacionalnog univerziteta u Monaku.

Jelena je i nakon toga nastavila da pohađa različite kurseve i seminare, te svoje znanje svakodnevno uvećava.

Kada je riječ o proslavljenom teniskom asu, priča je nešto drugačija, a on je na sopstvenoj koži osjetio šta znači kad neke stvari moraju da “trpe” zbog karijere.

Novak je pohađao Osnovnu školu „Bora Stanković“ u beogradskom naselju Banjica. Međutim, već kao sedmogodišnjak je imao jasan cilj – da bude svjetski broj jedna u tenisu. I na njegovom ostvarenju je počeo vrijedno da radi još od tog momenta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Dijana i Srđan su prepoznali talenat u svom sinu i podržali ga u ispunjavanju njegovog sna, te su ga sa samo 12 godina upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Već u 16. godini Nole je bio profesionalni teniser.

Potom je Đokoivć upisao Sportsku gimnaziju, ali je njegovo formalno obrazovanje, ipak, moralo da se prekine.

Novak Đoković izbačen je iz škole sa 16.

– Nisu imali razumjevanja da on ne može da sjedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gdje je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su “s” od sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada – rekla je Novakova majka Dijana jednom prilikom.

Pročitajte još