Idris Elba: U iščekivanju službene potvrde za ulogu Bonda…

Piše: Redakcija

Ko će biti novi James Bond, neiscrpna je tema svjetskih medija. U vrhu liste potencijalnih kandidata je Idris Elba. Da, on bi mogao biti prvi tamnoputi James Bond. I ne bismo se ljutili zbog toga. Naprotiv. O tome se šuška po ko zna koji put.
Ipak, bilo je i negativnih komentara fanova agenta 007, koji smatraju da Elba zbog boje svoje kože ne bi smio dobiti ovu ulogu. Idris je to na svom Twitteru duhovito odgovorio:

– Zar 007 ne bi trebalo da bude zgodan? Drago mi je što mislite da sam dobio ovu ulogu.

Druga ljubav

Dok ne stigne službena potvrda za ulogu Bonda, Elba radi ono što najbolje zna – glumi. U pauzama uradi i pokoji intervju, photo shooting… A o tome kasnije priča cijeli svijet. Posljednji je dao popularnom časopisu “Interview”, za koji je snimio i naslovnicu, te crno-bijeli editorijal. A ove fotke, kažu, slute tu novu, značajnu ulogu…

idris elba4

U intervjuu, markantni Idris je otkrio šta je njegova druga ljubav. Nakon glume to je muzika. Možda niste znali, ali ovaj glumac je i talentirani DJ. Nastupa pod umjetničkim imenom DJ Driis. Međutim, u posljednje vrijeme se u potpunosti posvetio glumačkoj karijeri, pa je ona DJ-a pala u drugi plan.

– Ne želim zvučati nezahvalno, ali spavam manje, stalno mislim, te sam stalno u multitaskingu. Ne znam koje će biti posljedice toga kada budem stariji, ali ja nikada ne prestajem. Ne zato što sam pohlepan, nego uvijek nešto stvaram. Ipak, brinem se kako ću pregorjeti. Ne ja kao ja, već moja umjetnost. Bojim se kako će ljudi samo jednoga dana reći kako su vidjeli dosta od mene – kazao je novinaru „Interviewa”.

idris elba2

Iako mu je majka iz Gane, a otac i Sierra Leonea, Elba je rođen u Londonu, gdje je od malena glumio. Pohađao je National Youth Music Teatre, zahvaljujući stipendiji koju je zaslužio dobrim ocjenama i predanom radu u pozorištu za mlade.

Krajem devedesetih je glumio u “Family Affairsu”, a prva velika zapažena uloga došla mu je u popularnoj seriji „Žica”. Uslijedili su „Rock ‘n’ Roll”, „Izgubljena duša” i „Opsjednuta”, gdje mu je suprugu glumila Beyonce.

Propali brakovi

Bezbroj puta proglašavan je jednim od najzgodnijih holivudskih glumaca i muškaraca u svijetu uopće. Kroz njegov život prošlo je mnogo prekrasnih žena. Iza sebe ima tri propala braka i dvoje djece, kćer Isan i sina Winstona.
Njegov prvi brak, sklopljen 1977. godine s liberijskom glumicom Dormowom Sherman, raspao se, jer on nije mogao naći posao.

idris elba5
Šminkericom Hanne Kim Norgaard oženio se 1999., ali ju je ostavio 2001. godine, dok je bila trudna s njihovom kćerkom. Razvod je finaliziran 2003. godine. S drugom suprugom, agenticom za nekretnine Sonyjom Nicole Hamlin, Idris se vjenčao 2006. godine, a u braku su izdržali svega šest sedmica.

– Zaljubili smo se, i sve je bilo kao u bajci. Jednog vikenda otišli smo u Las Vegas, i pored bazena iznenada odlučili da se tajno vjenčamo – ispričala je Nicole.

I glumac je, navodno, bio sretan u braku, ali njegovi agenti nisu.

– Konstantno su mu govorili da bi trebalo da bude ili ‘solo’, jer je postajao seks simbol, ili u vezi s nekom manekenkom ili glumicom. Nije im odgovaralo što sam ja toliko obična. Na kraju, sjeli smo i odlučili da se razvedemo. Bila sam veoma tužna – rekla je Hamlin za “Dayli Mail”.

idris elba3
Za njegovo ime vezuje se i jedna afera u vezi s očinstvom. Naime, njegova djevojka je 2010. godine rodila dijete za koje se kasnije, testom očinstva, ispostavilo da nije njegovo.

– Nije bilo odmah očigledno, dobro, bilo je, jer dijete nije nimalo sličilo meni. Ali, nije odmah bilo očigledno da nešto nije uredu. Proslava rođenja prvog sina za muškarce je nešto veliko. Kad ti neko to da pa ti oduzme, to je kao da si dobio šakom u lice – priznao je glumac nakon svega.

– Istina je da će me sada, kada sam to priznao, svi ismijavati do kraja života. Ali, to što se desilo je prosto tragično. Ipak, nisam dozvolio da me to uništi. Ponovo sam ustao i više neću dozvoliti da me neko tako udari u lice. Nastavio sam dalje – kazao je Elba.

I jeste. Želju da dobije sina 2014. godine ostvarila mu je djevojka Naiyna Garth. S njom je ostao dvije godine. Trenutno je slobodan.

Na listi najbolje obučenih muškaraca

Idris se smatra i jednim od najbolje obučenih muškaraca u Hollywoodu, a slavni časopis GQ svrstao ga je u Top 10 za 2016. godinu.

Pročitajte još