Surova dijeta Naomi Campbell: Jede samo kada ima potrebu, a tri namirnice su strogo zabranjene

Piše: S.P.

Svjetski poznata manekenka Naomi Kembel je izjavom da jede samo jednom dnevno i da “obično večera u doba ručka” izazvala burne reakcije javnosti, a mnogi se zapitali, ukoliko je istina da jede samo jednom u danu, “koji obrok onda najradije bira?”.

Do nedavno je tajna njene savršene figure bila strogo čuvana od javnosti, a onda je Šon Džon, šef njene kuhinje konačno podijelio koje su to namirnice bez kojih ova manekenka ne može da zamisli dan.

Naomi je jednom prilikom priznala da konzumira samo jedan obrok u danu, a sudeći prema riječima njenog kuhara čak i ovo jelo mora biti napravljeno po određenim propisima.

– Kuham za nju već cijelu deceniju. Moje zaduženje je da od namirnica koje Naomi sama nabavlja napravim jedno jelo dnevno, vrlo jednostavno i zdravo. Ona je “ital”, što je jamajčanska riječ za osobu koja prati vegatarijanski režim ishrane. Kada putuje, pravim joj hranu za put jer joj avionska hrana ne prija, izjavio je Šon Džon za Page Six i dodao da Naomi ne konzumira često hranu iz njegovog restorana.

Ova ljepoticama godinama unazad nije uopšte unosila proizvode na bazi mlijeka, piletinu i namirnice koje sadrže gluten. One su bile strogo zabranjene.

– Naomi nikada ne naručuje hranu iz restorana. Ukoliko se i odluči za tu opciju, uvijek će tražiti da joj spremimo nešto što nije na meniju. Za nju uvijek kreiram neko novo jelo – rekao je on.

Još jedan bitna stvar – Naomi obožava različite ukuse. Ne odobrava so i biber, ali joj se veoma dopada začinsko bilje.

Lijepa manekenka je u jednom intervjuu ispričala da jede samo kada je raspoložena.

– Jedem kada imam potrebu i ne izgladnjujem se. Ukoliko neki dan ne osjećam potrebu za hranom, jednostavno ne jedem, pijem vodu i sokove. Zavisi od toga kako se osjećam. Tokom ljetnjih mjeseci i vrućina samo želim da pijem sokove, rekla je manekenka svojevremeno.

Pročitajte još