Deepika Padukone, glumica koju su optužili za aferu s Đokovićem: Tek joj je 30, ima fudbalski tim i 300 miliona na računu

Piše: Redakcija

Svake godine s nestrpljenjem se iščekuje Forbesova lista najplaćenijih glumica. Dvije godine iznenađenja nema kad je riječ o prvoj poziciji. Neprikosnoveno njome vlada holivudska zvijezda Jennifer Lawrence. Ove godine zbir njene zarade, prema ovom uglednom listu, iznosi nevjerovatnih 46 miliona dolara.

No, iznenađenja ima na drugim pozicijama, među top deset najplaćenijih glumaca svoje mjesto su našle i dvije glumice za koje, barem kada je riječ o njihovoj glumi, niste čuli; Fan Bingbing, zvijezda kineske filmske industrije sa 17 miliona zarade i Deepika Padukone, na desetom mjestu, koja je od juna prošle godine do juna ove godine zaradila deset miliona dolara. No, Deepika, koja u rodnoj Indiji uživa kultni status, nije nepoznata svjetskoj javnosti. U žižu zbivanja je dospjela nedavno, kad se njeno ime dovodilo u vezu s navodnim problemima u braku najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene.

Mnogi su se zapitali tada, ko je zanosna crnokosa djevojka. Deepika je mnogo više od filmske zvijezde, ona, naime, novac zarađuje još i kao model, ima svoj parfem, a i modnu liniju. Investira u nekretnine, zaštitno je lice različitih modnih i kozmetičkih brendova, vlasnica je lanca restorana, pa čak i fudbalskog tima.

Godine 2012. beauty brend „Garnier” s njom je potpisao ugovor vrijedan 60 miliona indijskih rupija, što je bilo 890.000 američkih dolara. U to doba, u Indiji je to bio rekordan iznos uplaćen jednoj glumici za jedan posao. Prema navodima „People With Money”, koji se bavi onima koji, osim kroz glavni posao, svoje bogatstvo gomilaju i putem raznih ulaganja, tokom jedne godine tridesetogodišnja Deepika je, osim spomenute sume, zaradila 96 miliona dolara. Vrijednost njenog bogatstva se procjenjuje na 275 miliona dolara.

 

Kompletan tekst čitajte u novom broju magazina “Azra” (broj 1020)

Pročitajte još