Amira Medunjanin predstavila “Damar”

Piše: Redakcija
Novi, šesti album Amire Medunjanin “Damar” ugledao je svjetlost dana. Promocija je bila umnogome drugačija od onih na koje smo navikli, jer se ova vrhunska interpretatorka sevdaha družila sa svojim fanovima u sarajevskoj “Magazi”, potpisujući se na omote CD-ova. Atmosfera unutar, a i ispred ovog objekta u srcu Baščaršije, bila je topla, ispunjena odličnim raspoloženjem Amire i svih njenih fanova i prijatelja koji su došli da je podrže.

– Drago mi je da je album konačno objavljen. Snimali smo ga u Engleskoj, u izvanrednim uvjetima studija Pitera Gabrijela (Peter Gabriel). To je moja stara ekipa saradnika, predvođena Bojanom Zulfikarpašićem, koji je, zajedno sa mnom, producirao album, jer sam se, eto, i ja usudila petljati u taj posao.

Sjajni Boško Jović, koji je uradio dosta aranžmana na albumu, napisao je i jednu pjesmu za mene. Drugu autorsku pjesmu napisao je Damir Imamović, a to je prvi put da mi sarađujemo. Na albumu je osam pjesama, plus jedna bonus, i to “Ah, što ćemo ljubav kriti”, koju smo mnogo puta izvodili uživo i bilo nam je stalo da se snimi na CD – rekla je Medunjanin.

Zahvaljujući svojim prethodnim albumima “Rosa”, “Zumra”, “Amira Live”, “Amulette” i “Silk and Stone” i svojoj briljantnoj interpretaciji, Amira je već odavno postala prepoznatljiva i izvan granica Bosne i Hercegovine, o čemu svjedoče brojni pozivi za gostovanja u iznozemstvu.

 

 

Pročitajte još