Šta kriju predbračni ugovori slavnih: Zuckerberg morao obećati 100 minuta kvalitetnog druženja svake sedmice

Piše: L. K. P.

Predbračni ugovori u svijetu bogatih i slavnih nisu nikakva novost. No, s novim vremenima stigli su i neki novi trendovi. Nekada su predbračni ugovori sadržavali klauzule o podjeli imovine ako dođe do razvoda braka i, eventualno, o novčanoj kazni u slučaju preljube i razvoda. Danas je to samo početak neobične liste prohtjeva koje budući bračni partneri imaju jedno od drugog.

Tako je Priscilla Chan,  supruga Marka Zuckerberg, osnivača Facebooka, u predbračni ugovor stavila klauzulu prema kojoj ona i Mark jednu večer sedmično moraju provesti zajedno, i to “offline”, te joj je on ugovorom morao obećati dodatnih sto minuta kvalitetnog druženja svake sedmice.

Predbračni ugovor potpisali su i Catherine Zeta-Jones i Michael Daglas. Slavni glumac je prije vjenčanja 2000. godine morao potpisati dokument da će Catherine platiti 2,8 miliona dolara za svaku godinu braka te još 5 miliona za svaku preljubu ako do nje dođe i ako to bude uzrok rastave braka.

– Predbračni ugovori su genijalni. Moj će me veoma dobro zbrinuti – rekla je Zeta-Jones.

Nakon svadbe, Justin Timberlake i Jessica Biel otkrili su da su, također, potpisali predbračni ugovor, u kojem se navodi da će pjevač glumici isplatiti pola miliona dolara ako je prevari.

Nešto drugačija situacija je kod Keith Urbana  i Nicole Kidman. Prema njihovom ugovoru, muzičar i bivši ovisnik o drogama neće dobiti ni novčića od svoje superbogate supruge prilikom rastave ako se ikada više bude drogirao.

Zbog nemalog broja brakova iz interesa, mnoge slavne osobe romantika je skupo koštala. Slavna Madonna nije zaštitila svoje vrijedno bogatstvo prije braka s Guyem Ritchiem, koji joj je nakon razvoda uzeo između 76 i 92 miliona dolara.

Nevolje su stigle i Paula McCartneyja, kojem je Heather Mills naplatila 35 miliona dolara. No, rekorder među slavnima koji su ostali znatno lakši nakon što su izašli iz bračne zajednice je Mel Gibson sa izgubljenih 425 miliona dolara.

Pročitajte još