Ljubavna priča Luke Modrića i njegove Vanje: Nerazdvojni već 20 godina

Piše: L. K. P.

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić (38) i njegova supruga Vanja Modrić (41) u braku su već 14 godina, a prvi put su se upoznali na maksimirskom stadionu. Tada devetnaestogodišnji Luka bio je prestidan da joj priđe uživo, no od prvog susreta u zagrebačkom kafiću postali su nerazdvojni. Vanja je postala žena njegova života i majka njegovo troje djece te najveći oslonac tokom svih izazova.

Njihov poslovni poziv prerastao je u susret u kafiću, a nakon njihove prve kafe Luka se već osjećao zaljubljenim. Vanja je tada radila u agenciji Zdravka Mamića i nazvala je Luku zbog dogovora oko obilaska stanova. Nogometaš je bio silno uzbuđen zbog poziva, a ostali su na liniji čak tri sata jer je Modrić htio što duže da razgovara s budućom suprugom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Već tada je slutio da bi između njih moglo biti nešto više, a na kavu ju je pozvao da joj zahvali na pomoći. Često su provodili vrijeme zajedno, no njihov je odnos ostao prijateljski. Ipak, razmjenjujući emocije i stavove o porodici, Luka je shvatio da su stvoreni jedno za drugo. Oldučio ju je pozvati na sastanak i taj dan pamti kao jedan od najsretnijih u životu.

– Bilo je to 1. decembra 2004., i to je bio naš dan. Te smo se večeri prvi put i poljubili, u njenom stanu. Ne znam jesam li ikad osjetio takvu sreću do tada. Mislio sam da su sve one priče o leptirićima u trbuhu samo isprazne fraze, ali te sam se večeri osjećao baš tako. Zaljubljen preko ušiju. Prohodali smo, prisjeća se Luka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Prije ulaska u bračne vode, par je bio u vezi 6 godina. Usprkos velikoj želji za vjenčanjem, zbog Lukine karijere bilo je zahtjevno pronaći datum. Pred matičara su stali 2010. godine, priredivši skromnu ceremoniju, s obzirom na to da je Vanja bila trudna s prvim sinom Ivanom. No, sljedeće godine pripremili su pravu zabavu u hotelu Westin za porodicu i prijatelje, a Vanju je do oltara vodio njen bivši šef Zdravko Mamić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

– Luka je poseban, jednostavno zrači i osvaja. Svidjelo mi se što je samozatajan, a istovremeno i vrlo samouvjeren. Ima velike ambicije i ciljeve, siguran je u sebe. Mane su mu tvrdoglavost i nevjerovatna pedantnost, sve mu mora biti posloženo. I previše je šutljiv, za razliku od mene koja volim brbljati, ispričala je jednom prilikom Vanja, prenosi Večernji.

Na ceremoniji su bile mnoge poznate osobe, najviše iz nogometnog svijeta, poput Vedrana Ćorluke, Ognjena Vukojevića i Eduarda da Silve.

Nakon sina Ivana (14), dobili su još dvije kćerkice, Emu (11) i Sofiju (6). Luka često ističe da mu je porodica najveća podrška, a neke ciljeve ne bi mogao ostvariti bez njih.

Pročitajte još