Goran Višnjić: Pomirenje supruge i bivše ljubavnice

Piše: Redakcija

Ni ekonomska kriza, ni politička situacija u svijetu, te 2007. godine nije zainteresirala Regiju, koliko vanbračna veza najuspješnijeg hrvatskog glumca u Hollywoodu, Gorana Višnjića i prijateljice iz školskih dana Mirele Rupić, iz koje se rodila njihova kćerkica Lana. Danima, mjesecima, godinama su se u medijima mogle čitati psovke i uvrede koje su Goranova supruga Ivana i ljubavnica razmjenjivale. No, sukobu je, čini se, došao kraj.

Piše: Selma Hodo

Kada je Goran Višnjić, 1998. godine, otišao u Los Angeles sa svojom djevojkom, dizajnericom Ivanom Vrdoljak, da gradi inozemnu karijeru, nije ni slutio da će njegov život nepunu deceniju poslije nalikovati pravoj sapunici. S Ivanom se vjenčao 1999. godine, ali su zbog poslovnih obaveza na medeni mjesec mogli otići tek 2002. godine. No, par je živio pravi holivudski san, naročito nakon što je Višnjić dobio ulogu u svjetski popularnoj seriji “Hitna pomoć”, te na neki način u ovom projektu bio nasljednik Georgea Clooneya, koji je seriju u međuvremenu napustio.
U materijalnom smislu su imali sve, iščekivali su samo potomstvo. Goranova i Ivanina borba za proširenje porodice trajala je veoma dugo, da bi 2007. godine usvojili sina Tina. Međutim, porodična sreća nije dugo trajala, u junu iste godine javnost je saznala da je Goran Višnjić tri mjeseca prije usvajanja sina dobio vanbračnu kćerku sa svojom nekadašnjom školskom prijateljicom iz Šibenika Mirelom Rupić.

Teške riječi

Glumac ovaj skandal u početku nije želio komentirati, ali zato jeste Mirela, koja je samo mjesec nakon što je tajna otkrivena, potvrdila da je Lana Lourdes Goranova i njena kćerka.
U emisiji “Red Carpet” otkrila je kako se u tih mjesec, koliko je trajala njihova ljetna avantura, Goran ponašao kao da njihovu vezu smatra ozbiljnom, opisujući ga vrlo romantičnom osobom i muškarcem kojeg bi svaka žena poželjela. Vrijeme su, kazala je, najčešće provodili u Mirelinom ili Goranovom stanu, gdje bi večerali u miru, a Goran je bio toliki džentlmen da je Mireli čak i kuhao. Za razliku od nje, Goran je sedmičniku “Areni” poslao pismo u kojem ju je nazvao psihički poremećenom osobom, koja odvratnim lažnim izjavama napada njega i njegovu ženu.
I dok je Goran nastavljao tvrditi kako se ničega ne sjeća, Mirela je tražila DNK analizu. Naposlijetku, glumac je priznao dijete i za “Story” kazao:

– Ne mogu viđati dijete koje će konstantno biti pumpano protiv mene i moje porodice. jednog dana kada poraste, može slobodno doći kod mene na razgovor, a ako bude odrasla u pristojno stvorenje, ne vidim razloga da ne budemo u dobrim odnosima – poručio je Višnjić.

Nakon ovog priznanja krenulo je prepucavanje Goranove zakonite žene i žene s kojom je imao avanturu. Ove dvije dame nisu birale riječi, niti sredstva kako bi u javnosti ocrnile jedna drugu, a Ivana se nije libila ni priprijetiti Goranovoj bivšoj ljubavnici, što je Mirela javno objavila, postavivši njihov razgovor na Youtube.

– Tvoje kopile imat će jedan grozno us*an život! I ti si mu ga sama priuštila svojom glupošću. Ti si jedan idiot retardirani! Ti si jedna luda žena! Ti nisi normalna! Ti si jedna sebična, glupa i jadna krava! Slušaj draga, ja ovdje imam sve što meni treba. Moj muž ima sve što nama treba! Ako želiš tom svom djetetu dobro, onda ga daj nekom na posvajanje – izgovorila je Ivana.
Ni Mirela nije birala riječi, te su Ivanine riječi izazvale još gnjevniju reakciju.

visnjici3

– Nekima bi trebalo i stopala korigirati, a ne samo ljigavi jezik ispod napumpanih gubica! Bljak! – objavila je tada Mirela na svom Facebook profilu.
Višnjić je Lanu priznao putem telefona, a sud je naložio da joj mora plaćati alimentaciju od 10.000 kuna.
Strasti između ove dvije žene počele su se smirivati kada se Mirela Rupić, 2009. godine, na svom Facebook profilu, izvinila Goranovoj supruzi, napisavši da joj je žao što ju je vrijeđala i nazivala pogrdnim imenima, jer upravo je Ivana, odnedavno Eva Višnjić, bila inicijator upoznavanja Tina i malene Lane. No, ovih dana Višnjići su u centru pozornosti zbog Ivaninog mijenjanja imena, ali zbog njenog prvog javnog spominjanja Goranove kćerke Lane. Dok Goran snima film u kojem glumi hrvatskog generala Antu Gotovinu u režiji svoga punca Antuna Vrdoljaka, Ivana, odnosno Eva, na svom Facebook profilu piše jako lijepo o Lani.

– Lana je prelijepa i preslatka curica koju sam imala priliku upoznati. Moja djeca ju vole. Ali, ona nije moje dijete pa prema tome, prestanite mene ispitivati o njoj jer ne mogu razgovarati o djeci čija nisam ja majka – napisala je Eva.

Promjena imena

Ni druga strana nije štedjela komplimente pa je uslijedila Mirelina objava u kojoj je napisala:

– Draga Eva, najprije ću tebi uputiti riječi da bi ovaj svijet bio raj kada bi u njemu bilo više ljudskih duša poput tvoje u kojoj živi izvor onog najbitnijeg dijela čovjeka, a to je ljubav. Ti imaš srce k’o nebo koje je puno bezuvjetnog razumijevanja, mira, iznimne ljudskosti i nadasve srce puno ljubavi prema cijelom svijetu, a tomu smo živi svjedoci Lana i ja – napisala je Rupić.
Inače, Mirela je, u međuvremenu, upoznala muškarca svog života, preselila se u Rijeku i počela novi život. Goran Višnjić redovno plaća alimentaciju i viđa Lanu kad god je u Hrvatskoj.
Dok je njegova supruga Ivana odlučila promijeniti ime u Eva, konstatirajući da joj smeta što je još nazivaju imenom koje više nije njeno.

– Ne, nisam više Ivana, ali ne kužim zašto to ikoga smeta? Zašto mi se ljudi koji me uopće ne poznaju, obraćaju imenom koje više nije moje? I zašto je normalno i prihvatljivo da sam promijenila prezime, ali ne i ime? Ne, nisam promijenila ime, jer Amerikanci nisu mogli izgovoriti Ivana (to je novinarska sloboda), nego zato što nisam htjela biti Ruskinja ili Ajvana kao Ajvana Trump (da, Amerikanci ime Ivana pretežno izgovaraju Ajvana). Ne želim imati nikakvu poveznicu s Trumpom, jer njegova porodica za mene predstavlja sve ono što ja nisam: kič, snobizam i manjak pravih vrijednosti. Volim životinje koji Trumpovim sinovima služe samo kao živa meta koju treba upucati ili servirati na tanjiru za jelo, a Ruskinja nisam pa tako niti ne želim biti. Htjela sam biti Amerikanka, što sam i postala – poručila je na kraju Ivana Višnjić.

visnjici4

Pročitajte još