Beauty tajne Jennifer Lopez: Genetika je definitivno na mojoj strani

Piše: Redakcija

Iako je u julu napunila 51 godinu, za glumicu i pjevačicu Jennifer Lopez se može slobodno reći da ima izgled na kojem bi joj pozavidjele mnogo mlađe žene. Tajna njene savršene kože i tijela je u tome što redovno vježba, vodi računa o ishrani, ne pije alkohol i ne puši, a uz sve to za svoju njegu bira kvalitetne proizvode. Donosimo vam neke od njenih beauty tajni

Teško je ne porediti se sa drugim ženama kada je fizički izgled u pitanju. Sjećam se da sam u jednom periodu života mislila da sam debela u odnosu na „standarde“ ljepote koji su bili aktuelni,  a sve zbog mojih oblina. No, s godinama sam naučila da to da li je čovjek lijep i zgodan nije uslovljeno oblikom tijela, nego samopouzdanjem. Ljepota proizilazi iz stava koji imate prema sebi, a to znači da trebate naći lijepe stvari na svom tijelu i fokusirati se na njihovo isticanje. Također, vaš um, duša, tijelo i duh trebaju biti usklađeni, a to je nešto što ja postižem meditacijom. Znate, kada ste sretni i zadovoljni, vi bez problema zračite fizičku ljepotu.

Kada nemam dovoljno vremena da se posvetim pravljenju frizure ili da odem kod frizera, vežem rep ili pravim opuštenu punđu. Uz ovu vrstu frizure najčešće nosim velike naušnice koje mi dodatno istaknu lice.

U momentima kada mi samopouzdanje nije na zavidnom novou, ja plešem. Na taj način shvatim šta je moje tijelo, još uvijek, sposobno da izvede i samouvjerenost počne da mi raste. Ljubav prema plesu će uvijek biti sastavni dio mog života.

Nekoliko puta dnevno stanem pred ogledalo i sama sebi kažem da sam mlada i da mi vrijeme ne može ništa. Znam da to zvuči kao kliše, ali godine su samo broj i to kako izgledate i kako se osjećate proizilazi iz vašeg uma. Jane Fonda je čist primjer za to.

Redovno, tačnije svakodnevno vježbanje me čini sretnom, a to kako moji treninzi izgledaju zavisi od toga za koju ulogu ili vrstu nastupa se spremam. Ono o čemu bez izuzetka vodim računa je da i prije i nakon treninga pijem dovoljnu količinu vode, te da jedem zdravo. Naime, svaki put kada krenem u teretanu sa sobom ponesem neko voće ili povrće, što mi dođe kao užina između obroka. Ono o čemu, također, trebate voditi računa kada je vježbanje u pitanju je da nakon njega operete svoje lice. Na taj način ćete mu pomoći da diše.

Najbolji savjet za ljepotu koji sam ikad čula je da se dovoljno naspavam. Iako bih voljela da spavam barem devet ili deset sati dnevno, obaveze mi to ne dozvoljavaju, ali svakako nastojim da mi vrijeme spavanja bude barem osam sati. Za ljepotu je, također, jako bitan balans, a to znači da nađete vrijeme koje ćete posvetiti samo sebi.

Genetika je definitivno na mojoj strani i sretna sam jer sam lijepu i blistavu kožu naslijedila i mame i bake. Posao koji radim zahtijeva veliku količinu šminke, te u momentima kada ne radim nastojim da ne nosim šminku uopšte ili da njena količina bude minimalna. U tim situacijama na lice nanesem samo malo maskare, sjaja za usne i kremu sa zaštitnim faktorom. Jako je bitno da prije spavanja detaljno očistite svoje lice, te da nanesete neku hidratantnu kremu.

Jako sam društvena osoba i uživam u vremenu koje provedem s bliskim ljudima, posebno ukoliko idemo u restoran na večeru. I u tim situacijama vodim računa o tome šta ću jesti, te biram mjesta na kojima je dostupna zdrava i niskokalorična hrana. Najčešće biram salate ili ribu s povrćem, a uz svaki obrok nastojim da pijem dosta vode. Nemojte nikada zaboraviti da ono što jedete utječe na to kako vaša koža izgleda.

Moda 80-ih, tokom kojih sam bila tinejdžerka, imala je najviše utjecaja na moj stil. Sjećam se da kao djevojčica nisam imala puno odjeće, ali sam se snalazila tako što sam, naprimjer, stare majice rezala i pravila potpuno nove topiće, a farmerke sam često prekrajala u mini suknje. Zapravo sam nastojala da u modnom smislu budem što više slična svojim idolima, tačnije Madonni i Cyndi Lauper. Značajan utjecaj na moj stil imali su i ljudi iz komšiluka u kojem sam živjela, a koji su objeručke prihvatili trend hip-hopa koji je u tom periodu bio popularan. Svi smo nosili „baggy“ pantalone, Timberland gvojzderice i veliku količinu nakita. Iako se od tada do danas moj stil značajno promijenio, zadržala sam ljubav prema nakitu i velikim alkama koje su moj zaštitni znak. Što se tiče odjeće, najprijatnije se osjećam u helankama i patikama, iako mi posao rijetko dozvoljava da to nosim.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti