Za prirodnu njegu ruku: Boraks, limun, sirće, bjelanjak, mrkva…

Piše: Redakcija

Za danas za vas izdvajamo savjete kako na jednostavan način, jeftino, prirodno i učinkovito održavati njegu ruku.

Pri obavljanju domaćih poslova, naročito onih u kuhinji, svaka kućanica je prinuđena da ruke stavlja čas u toplu, čas u hladnu vodu. Od toga koža na rukama ispuca te ruke postaju grube i hrapave, naročito zimi. Da biste ovo izbjegli, vodu treba uvijek razblaživati: u hladnu sipati malo tople, a u toplu malo hladne vode. Ako ste ruke ovlažili, treba nastojati da ih što prije izbrišete i dobro osušite i namažete masnim kremom, glicerinom ili nekim drugim kozmetičkim sredstvom koje najbolje odgovara vašim rukama.

Ruke treba prati u toploj vodi kojoj smo dodali žličicu boraksa. Potom ih treba isprati u hladnoj vodi sa nekoliko kapi limuna. S vremena na vrijeme ruke dobro izmasirati od vrhova prstiju ka korijenu šake, i dalje prema laktu i ramenimna. Za masažu upotrebljavati masnu kremu.

Ako su vam ruke pocrnjele od voća, istrljajte ih dobro sirćetom ili limunom i crne mrlje će odmah iščeznuti. Odlično sredstvo za njegu ruku jeste bjelanjak razmućen sokom od limuna, uz dodatak nekoliko kapi kolonjske vode. Ako su vam prsti požutjeli od cigareta, trag duhana brzo ćete ukloniti ako ta mjesta dobro istrljate korom od limuna.

Da uklonite lišaj sa kože lica ili ruku, obložite ga naribanom mrkvom. Ako vam je nadražena koža lica i ruku i pojavile su se crvene fleke, stavite, radi smirivanja kože, obloge od lipovog čaja ili kamilice. Prije toga lice dobro očistite maslinovim uljem.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti