Neobične kreacije: Uz ove haljine mišići su zagarantovani

Piše: Redakcija

Dosad smo na sedmicama visoke mode više puta svjedočili neobičnim kreacijama s potpisima renomiranih svjetskih dizajnera, a za ovogodišnje iznenađenje pobrinula se francuska modna kuća Schiaparelli. Ovaj luksuzni brend je prošle sedmice dospio u žižu modnih rasprava zahvaljujući pjevačici Lady Gaga, budući da je za nastup na inauguraciji Joea Bidena odabrala upravo toaletu s njihovim potpisom.

No, za ovosedmični interes medija zaslužna je nova haute couture kolekcija koju su predstavili na pariškoj sedmici mode. U modnom smislu riječ je o kolekciji koja sjajno preispituje aktualne koncepte visoke mode. Analizu značaja ove gotovo nadrealističke kolekcije s potpisom američkog dizajnera Daniela Roseberryja prepustit ćemo ekspertima, a svoj fokus ćemo usmjeriti na prezentaciju komada koji bi među modnim laicima zasigurno izazvali pokoju podignutu obrvu i začuđeni komentar ako bi ih na nekome uočili u javnom prostoru. Riječ je naime o haljinama konstruiranima poput nabildanog (muškog?) torza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)


Prošlog smo mjeseca u zelenoj inačici haljine čiji gornji dio čini korzet izveden u formi isklesanog muškog tijela vidjeli influencericu Kim Kardashian, a svijetla modnih pista sada je ugledala i crna verzija, čiji je ‘muževan izgled’ prigušen tipično ženskim modnim detaljem – predimenzioniranom rozom mašnom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)


Jednako zanimljiva bila je kratka roza haljina koja odaje utisak kao da je osoba koja ju nosi na sebe odjenula kostim izveden prema odljevu nekog slavnog bodibildera. Zaista, prizor koji se ne viđa svaki dan, a koji se tako sjajno poigrava s oznakama muškosti i ženskosti, barem kada je moda u pitanju.


Brojne inovacije koje budu prezentovane na sedmicama mode dožive i svoja jednostavnija izdanja u sklopu kolekcije high street brendova, ali ove haljine nećemo tako skoro vidjeti u široj ponudi.

Izvor: Miss7

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti