Za ručak pripremite njoke u umaku od gljiva i gorgonzole

Piše: Redakcija

Savršen obrok za hladnije dane!

Sastojci: 

2 x 400 g pakovanja svježih njoka

2 kašike maslinovog ulja

Komadić maslaca

1 veliki luk, grubo nasjeckan

500 g šampinjona, narezanih na ploške

2 velika čehna bijelog luka, nasjeckana

150 g gorgonzole

Vezica peršuna, nasjeckanog

Sol

Biber

Muškatni oraščić

Priprema: U velikom loncu zakuhajte vodu, dodajte njoke i kuhajte ih prema uputama na pakovanju. Kada isplivaju na površinu, gotovi su. Ocijedite ih i ostavite sa strane. U međuvremenu u velikoj tavi zagrijte ulje i maslac. Dodaj luk i gljive, dinstajte jednu minutu na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednju, stavite poklopac i kuhajte pet minuta uz povremeno miješanje.  Dodajte bijeli luk, kuhajte jednu do dvije minute, a zatim umiješajte gorgonzolu. Začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem. Kada je umak gotov, umiješajte njoke. Na kraju dodajte peršin. Poslužite toplo uz svježe naribani parmezan.

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti