Sladoled od čokolade i mente za koji vam treba pet minuta

Piše: Redakcija

Veganski sladoled od mente i čokolade gotov je u svega pet minuta, a njime ćete oduševiti goste i vlastito nepce. Mnogo je zdraviji od klasičnog sladoleda jer ne sadrži mlijeko ni vrhnje baš kao ni šećer. Baza su mu banane koje su same dovoljno slatke, a dozu šećera dodaju i datulje. U nastavku pročitajte kako napraviti ovaj neodovljivi sladoled.

 

Sastojci:

  • 10 smrznutih banana narezanih na komadiće
  • 200g tamne čokolade
  • 8 kašika bademovog mlijeka
  • 2 šake svježe mente
  • 2 suhe datulje bez košpica

 

Priprema:

Isperite mentu i izblendajte je u blenderu. Zatim joj dodajte smrznute banane, datulje i bademovo mlijeko pa blendajte oko dvije minute ili dok ne dobijete jednoličnu masu.

Ako vam se čini da je smjesa pretvrda dodajte još malo bademovog mlijeka. Nakon toga nasjeckajte čokoladu i dodajte je u blender pa blendajte samo kratko kako biste zadržali komadiće čokolade. I to je to – možete uživati u sladoledu već sada ili ga spremiti u zamrzivač i poslužiti kasnije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti