Kraljica Elisabeth bananu ne jede kao običan svijet

Piše: Redakcija

Britanska kraljica Elizabetha II živi život o kakvom većina ljudi može samo sanjati. Nju se mazi i pazi cijeli život, a o svim njenim potrebama brine vojska osoblja. Šta je njena želja, njihova je zapovijed. Život na viskoj nozi ostavlja vam dovoljno vremena da mnoge stvari sagledate iz sasvim novog ugla. Dobar primjer je jedenje banane. Zamislite kraljicu kako guli bananu i poput majmuna je gura u usta i žvače. Gdje je tu elegancija i otmjetnost? Takvo što si jedna kraljica ne može dopustiti – da izgleda poput majmuna. S obzirom na to, njeni kuhari pripremaju joj bananu kao što si je malo ko priprema.

Naime, bivši kuhar kraljevske porodice, chef Darren McGrady, koji je za kraljicu obroke spremao 11 godina, otkrio je kako Elizabeta odbija jesti banane na način da ih oguli i jednostavno pojede držeći je u ruci. Za nju je to, govori kuhar, ponašanje poput majmuna.

-Banane su morale biti izrezane na komadiće i rubovi su morali biti fino oguljeni, na to se baš pazilo, kako bi izgledali lijepo. U Buckinghamskoj palači nepristojno je jesti bananu poput majmuna. Tamo se one jedu s posebnim nožem za voće i vilicom. Oguli se kora, po pola prereže po sredini, i tek se onda može nastaviti razgovor -otkrio je slavni chef.

Ista je sitaucija s ostalim voćem. Primjerice, iz jabuka se vade košpice i mora ih se laštiti. Ništa bolje nije niti s ananasima.

Izvor: Dnevno.hr

Priredila: M. K. /Foto: Instagram

Pročitajte još