Meghan i Harry gube sve privilegije kraljevske porodice zbog intervjua s Oprah

Piše: Redakcija

 

Meghan Markle i princ Harry izgubit će sve preostale privilegije britanske kraljevske porodice, nakon vijesti da su njih dvoje snimili TV spektakl “Tell all” s Oprah Winfrey.

Podrazumijeva se da će kraljica tražiti da se odreknu veza sa bilo kojom organizacijom koja je povezana sa kraljevskom porodicom, piše “Daily mail” koji navodi da će Elizabetha II svom unuku oduzeti tri preostale počasne vojne titule, a potencijalno i njegovo pokroviteljstvo nad Ragbi unijom, Ragbi ligom i Londonskim maratonom.

Meghan Markle morala bi da odstupi sa mjesta pokroviteljke Narodnog pozorišta, osim ako ne bude u prilici da pregovara o drugoj poziciji povezanom sa ovom institucijom. Kada joj je uručena ova uloga 2019. godine, to je ocijenjeno kao glavni gest podrške i naklonosti kraljice koja je 45 godina pokrovitelj londonskog teatra.

Sinoć je potvrđeno da je Megan pristala na veliki intervju s Oprah Winfrey, jednom od najmoćnijih žena u američkom i svjetskom šou-biznisu. Vjeruje se da je taj intervju već snimljen.

Meghan i Oprah su prijateljice, a i komšinice u Kaliforniji, voditeljica je bila na vjenčanju vojvotkinje i vojvode od Sussexa 2018. u Vindzoru. Meghan se zatim i pridružila njenoj proizvodnji veganskih kafa.

Izvori ovaj potez Meghan i Harryja ocenjuju kao neizbježnu posljedicu Megxita.

Poznati par će u 90-minutoj emisiji koja će se emitovati 7. marta na “CBS” prvi put pričati o preseljenju u Ameriku i o odluci da napuste britanski dvor. TV intervju bit će podijeljen na dva dijela, u prvom će Oprah pričati sa vojvotkinjom o njenoj udaji, majčinstvu, humanitarnom radu, pritisku javnosti, a zatim će gledatelji moći da čuju i Harryja.

Vijest o gostovanju kod Oprah uslijedila je nakon vijesti da par koji ima sina Archia, čeka drugo dijete. Buckinghamska palača čestitala im je na ovome, ali oni sada odlukom o TV gostovanju rizikuju da osramote i naljute kraljicu, prenosi “Daily mail” i ističe da bi intervju mogao da produbi jaz između Harryja i Willijama i njihovih porodica.

Buckinghamska palača je odbila sinoć da komentariše vijest o emisiji “Opras s Meghan i Harryjem: CBC prajmtajm specijal”, koja će biti emitovana uoči 100. rođendana princa Filipa i šest sedmica prije 95. rođendana kraljice.

Kraljevski izvor je napomenuo da Harry i Meghan više ne obavljaju dužnosti dvora i da su odluke o medijskim gostovanjima njihova stvar kao i da nemaju obavezu da o tome obavijeste kraljevsku porodicu.

Iako je izostala ljuta reakcija dvora, očigledna je hladnoća u odbijanju da se komentariše, navodi “Daily mail”.

Izvor:dailymail

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti