Elizabetha potvrdila: Harry i Meghan se ne vraćaju kraljevskim dužnostima

Piše: Redakcija

Kraljica Elizabetha je potvrdila da se Princ Harry i Meghan Markle neće vratiti kraljevskim dužnostima, saopćila je Buckhingamska palača. Nakon razgovora s vojvodom, kraljica je napisala službenu potvrdu da se Meghan i Harry neće vraćati na službene dužnosti i da su im onemogućene odgovornosti u javnoj službi. Počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva koja su držali vojvoda i vojvotkinja bit će vraćeni Njenom Veličanstvu, prije nego što budu ponovno raspodijeljeni među radnim članovima kraljevske porodice, stoji u saopćenju.

-Kao što dokazuje njihov rad tokom protekle godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ostaju predani svojoj dužnosti i službi u Velikoj Britaniji i širom svijeta, te pružaju kontinuiranu podršku organizacijama koje su predstavljali bez obzira na službenu ulogu – kazao je njihov glasnogovornik.

Inače, Meghan i Harry otkrili su javnosti da očekuju svoje drugo dijete. Ona je nedavno pristala na intervju s jednom od najmoćnijih žena na svijetu Oprah Winfrey. Poznati par će u 90-minutoj emisiji koja će se emitovati 7. marta na “CBS” prvi put pričati o preseljenju u Ameriku. TV intervju bit će podijeljen na dva dijela, u prvom će Oprah pričati sa vojvotkinjom o njenoj udaji, majčinstvu, humanitarnom radu, pritisku javnosti, a zatim će gledatelji moći da čuju i Harryja.

Izvor:dailymail

(Dž.S.)

Pročitajte još