Poznati detalji posljednjeg telefonskog poziva princeze Diane

Piše: Redakcija

Prošle su gotovo 24 godine otkako je princeza od Walesa, Diana, izgubila život u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Bila je miljenica ljudi širom svijeta, a Britanci su je jednostavno obožavali. Njena smrt ni danas se ne prestaje prepričavati.

Naime, za strane se medije oglasio njen prijatelj, novinar Richard Kay, koji se prisjetio detalja princezinog posljednjeg telefonskog poziva koji je obavila prije smrti.

Otkrio je kako mu je policija rekla da je on bio posljednja osoba koju je Diana nazvala te tragične noći 1997. godine. Rekao je kako mu se činilo da je napokon bila na dobrom putu i pozitivno razmišljala o budućnosti. Otkrila mu je i da se očajnički željela vratiti kući kako bi bila sa svojim sinovima, danas 36-godišnjim Harryjem i 38-godišnjim Williamom.

-Razgovarao sam s njom te noći. Pokušavala je prihvatiti novo poglavlje života. Željela je novi početak, učiniti nešto drugačije. I jako je željela vidjeti svoje dječake, ispričao je Richard.

Podsjetimo, oko smrti princeze Diane i danas se raspredaju različite teorije zavjere, a prije dvije godine progovorio je svjedok i vozač automobila koji je okrznuo onaj u kojem je bila princeza, Vijetnamac Le Van Thanh. Priznao je da su ga britanske vlasti pozvale u London kako bi ispričao sve što zna, no francuska policija ga je upozorila da mora šutjeti.

‘Zakon u Francuskoj i onaj u Engleskoj nisu isti, nemoj ići tamo. Jednostavno nije isto, nemoj ići’, ponavljali su mu nekoliko puta prije nego li ih je poslušao. Također, priznao je da ga je bilo strah razgovarati s Britancima jer je mislio da će time postati glavni sumnjivac za nesreću koja se dogodila. Zbog toga je odmah sljedeći dan prebojao svoj automobil kako se ne bi vidjela ogrebotina.

Svojedobno se za strane medije oglasio i vatrogasac Xavier Gourmelon, koji je pokušao pomoći princezi, i otkrio je njene posljednje riječi.

‘Nije imala vidljive ozljede, tek malo krvi na ramenu. Dao sam joj kisik prije nego sam je izvukao iz automobila, a ona me pogledala i rekla: ‘Bože, što se ovo dogodilo’.

Nekoliko trenutaka kasnije, princeza je doživjela srčani zastoj.

-Masirao sam joj srce, i ponovno je počela disati’, kazao je i dodao da je bio uvjeren da će preživjeti.

Izvor:story

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti