Harry će napisati četiri knjige, a jedna od njih se neće objaviti do smrti kraljice

Piše: Redakcija

Nedavno su najavljeni memoari princa Harryja. Očekivana je bila jedna knjiga, no navodno je ipak riječ o četiri knjige, oko kojih je Harry pregovarao s američkim izdavačem Penguin Random House. I dogovorio – vrtoglavi honorar.

– Imao je izražen ‘uzmi ili ostavi’ stav pri pregovaranju cijene – rekao je za Daily Mail pouzdan izvor iz izdavačke industrije, te dodao: – Harry je pristupio pregovorima hladno i započeo ih na 25 miliona dolara. Pregovarači su bili šokirani njegovim pristupom.

Šokantan detalj ugovora je izdavanje druge knjige tek nakon smrti kraljice Elizabete (95), što je predložio upravo princ Harry.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland)


– Nastat će pitanje što to Harry ima u rukavu i koga će targetirati, što je zbilja nesvakidašnje i pomalo loš ukus – zaključio je izvor.

Izdavanje knjige nakon kraljičine smrti ukazuje na to da ona ne bi bila odobrena od njene strane, ali i na činjenicu da Harryja očite ne interesira mišljenje ostatka njegove rodbine.

– Ovo pišem ne kao princ kakav sam se rodio, već kao čovjek koji sam postao – rekao je Harry.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland)


Vijest o ugovoru o četiri knjige i prinčevu honorar, Harryjevi odvjetnici nisu htjeli komentirati, no ipak su se javili nakon nekoliko sati kako bi se izjasnili da je na kraju riječ samo o jednoj knjizi. Harry je za memoare dogovorio cijenu od 20 milijuna dolara.

Što je u svemu tome istina, pokazat će vrijeme.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

 

Pročitajte još