Nakon što je otkazala put, kraljica Elizabeta provela noć u bolnici

Piše: Redakcija

Dan nakon što je britanska kraljica Elizabeta II. otkazala službeni put u Sjevernu Irsku, Britanci su zabrinuti jer je prenoćila u bolnici. Lični doktori su 95-godišnju kraljicu uputili su u londonsku bolnicu kako bi je pregledali specijalisti, zbog čega je tamo provela noć. U srijedu popodne primljena je u bolnicu, a u četvrtak je otpuštena nakon čega je otišla u dvorac Windsor.

Iz Buckinghamske palače porukom su obavijestili javnost o posljednjim događajima. “Prema savjetu doktora da se odmori u nekoliko dana, kraljica je u srijedu primljena u bolnicu kako bi obavila početne pretrage, u dvorac Windsor vratila se za ručak (u četvrtak), kraljica je dobrog raspoloženja”, pišu iz Palače. Također, ostatak sedmice, kraljica će odmarati.

Sedmica je za britansku vladaricu počela vrlo užurbano, nakon što je putovala po zemlji da otvori Parlamente Škotske i Walesa, preda pehare pobjednicima konjskih utrka, sa sinom Charlesom i unukom Williamom primila je najutjecajnije svjetske biznismene kao dio Global Investment Summita. Na nekim događanjima po prvi put u 95. godina Elizabeta II. oslanjala se na štap za hodanje.

Iako nije specificirano zbog čega je kraljica Elizabeta II. dobila ovu medicinsku preporuku, zna se da nije povezana s koronavirusom. No očito je u pitanju nešto ozbiljnije, pretpostavljaju britanski mediji, čim je morala prespavati u bolnici.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još